Buna ziua,
Va solicit sprijinul in urmatoarea problema: Mi s-a suspensat permisul de conducere pentru o perioada de 30 zile cu dovada pe 15 zile pe motiv de neacordare prioritate pietoni pe o trecere de pietoni. Mi s-a intocmit Proces Verbal pe care inca eu am refuzat sa-l semnez intrucat in eu nu consider ca era vreun pieton pe trecere in momentul in care eu am trecut. Am fost oprit la o oarecare distanta de trecerea in cauza de 2 politisti, care au intocmis respectivul proces verbal si mi-au retinut permisul. Intrucat eu nu am semnat procesul, au oprit o masina care trecea in acel moment pe stada si l-au pus pe soferul sau sa semneze un proces verbal probabil ca eu refuz sa semnez, ca altceva nu ar fi avut ce sa declare, intrucat nu a fost martor la eveniment.
Eu doresc sa contrest in instanta acest proces si sa-mi recuperez inainte de expirare permisul si vreau sa va intreb care sunt sansele in acest caz.
Mentionez ca azi am gasit in usa procesul verbal de la politie, fara ca insa eu sau vreun vecin sa semneze penru primirea lui.
faceti contestatie in term de 15 zile,dar dureaza 2-3 termene,iar la sanse.. depinde cum contestati ,ce si cum sustineti,de probatoriu,etc;eventual platiti o consultatie la un avocat sa va indrume
Contestati PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Analizati continutul PV si din punct de vedere al respectarii disp art 16(7),17,19 din OG nr 2/2001
Intrebarea este daca ati acordat sau nu prioritate?
Daca puteti dovedi cu acte,martori,alte probe ca politistii nu au respectat adevarul in constatarile lor,puteti formula contestatie la instanta pe raza careia s-a comis contraventia,competenta teritorial(nu responsabila,cum se scrie mai sus)contestatie impotriva procesului verbal