avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot supravietuitor

Va rog sa-mi spuneti ce drepturi si obligatii am in urmatoarea situatie:
-impreuna cu sotia aveam SRL fiecare 50%
-mijloacele fixe cu care lucram le-am achizitionat astfel:
-o parte le-am cumparat imprumutand firma- pe banii sotului si sotiei
- o parte le-am achizitionat prin girarea cu o locuinta -acestea nu sunt platite
-sotia a decedat
-copii nu sunt -sunt parinti
-am deschis succesiunea inainte de 6 luni
-ce drepturi si obligatii am eu sotul supravetuitor referitor la SRL?
Cel mai recent răspuns: simionnicolae , utilizator 14:46, 20 Mai 2010
doar dvs, aveti calitatea de administrator si asociat al firmei.. ca atare asupra firmei aveti toate drepturile si puteti dispune de patrimoniul acesteia cum doriti.. nu ati precizat ai cui parinti sunt in viata.. ai dvs sau ai sotiei?
sotia a decedat parintii mei si ai sotiei sunt in viata
-parintii sotiei nu mostenesc din firma daca firma a fost 50% pe fiecare din soti si acum mai e in viata doar sotul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere bunuri societate simion otilia simion otilia Am o societate SRL -sunt asociat 50% cu sotul care a decedat -nu sunt urmasi -sotul are parinti- nu are frati -societatea are mijloace fixe ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate simion otilia simion otilia eram asociati sot sotie la srl 50% fiecare sotul a decedat nu avem copii eu asociatul ramas in viata vreau sa dizolv societatea? se poate? ce trb facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit ... lili74a lili74a buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit in cazul in care nu exista copii decat din casatoria anterioara asupra dreptului de ... (vezi toată discuția)