avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nereguli la locul de munca si avertismente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nereguli la locul de munca si avertismente

Ma intereseaza vav de urmatoarea situatie, in cazul in care se va ajunge pana la proces, care va avea de castigat:

Nereguli firma
1. incheierea ctr de munca dupa 2 luni de la angajare;
2. nesemnarea fisei postului si a regulam intern (acum dupa 1 an de la angajare ni s-au bagat pe gat sa le semnam, inclusiv o declaratie de confidentialitate si fisa personala unde ma intreaba daca sunt insarcinata, unde lucreaza sotul si ce fc are acolo - nu am semnat decat fisa personala)
3. nu am semnat in viata mea un stat de plata aici
4. nu am dreptul la nici 5 min de pauza, cica Codul muncii zice ca tb. sa lucrezi 8 ore FIX pe zi.
5. am programe de spy instalate pe calculator fara stirea mea
6. nu am fisa medicala si nici de protectia muncii
7 fara sa ma anunte, au vrut sa ma treaca pe un post cu studii medii, intrucat cica postul pe care m au angajat nu mai exista.
8. am lucrat o gramada de sambete ore suplim, cica de fapt recuperam pauza de masa fara stirea noastra

Avertisment dat mie de catre patron:
1. am sustras din aplicatie informatica pontajul meu (avem un pontaj electronic si eu mi-am printat de acolo sa se vada clar ca am lucrat aici, cate 9 10 ore pe zi, inclusiv sambetele). Mi-au dat un avertisment scris ca am sustras pontajele si ca le-am printat pe hartie, deci am furat din hartia firmei.
2. ma acuza ca am instigat angajatii si ca am creat o atit neproductiva in firma (unii si au printat si ei pontajul)
3. ma acuza ca am navigat pe internet in interes personal in timpul programului
4. ma mai acuza ca cer "salariu conform muncii depuse"
5. ca mi am exprimat cica CONSTANT nemultumirea fata de salar (care e in mana o suma, iar pe CM min pe ec) de fata cu ceilalti angajati.

In conditiile de fata, acuzatiile care mi se aduc ma inculpa la ceva? Eu zic ca sunt nefondate si cred ca neregulile lor sunt mult mai mari. As vrea sa stiu care ar avea castig de cauza.
Cel mai recent răspuns: tierry , utilizator 11:49, 11 Aprilie 2007
este adevarat 8 ore pe zii dar se lucreaza in plus in aceeasi zi pentru recuperarea pauzei. fara fisa medicala CIM e nul, inreg CIM dupa 2 luni insemna ca ai lucrat 1 luna fara cim....la ITM se inreg contr. doar la max 19 zile dupa incheiere.
eu zic sa vorbesti cu un av. si daca chiar nu ai motive ffff serioase care te tin acolo sa pleci..... abuzurile par a fii in floare....si ....cum se zice....dragoste cu sila......
Oricum astazi o sa imi pun demisia. Insa am aflat ca a pus pe angajatii noi (care nu au nici contract macar) sa semneze avertismentul meu (cumva ca au fost martori la acuzatiile care mi se aduc). Vreau sa stiu daca are ce sa imi faca, pentru ca oricum daca ma irita ma voi duce la un jurist la ITM pentru consultanta. Dar vreau sa fiu sigura ca nu ma poate avea la mana cu avertismentul respectiv, sau oricum ca abaterile lor sunt mult mai grave.
pai daca nu s-a tinut cercetarea prealabila pentru indeplinirea /neindepl sarcinilor de munca.....sa semneze cu cine vrea....si daca cei care au semnat nu au CIm intra singur in gura lupului ca nu poate folosi hartia ca proba ...;)
Vad ca nu se sinchiseste nici macar sa apara la servici sa ii dau demisia. Cred ca anume face...In caz ca nu apare, as vrea sa stiu cum pot sa fac dovada ca i-am lasat demisia? Sa o trimit pe fax sau cum oare?
Aaaa..si mai vreau sa ii cer o adeverinta de vechime si una ca nu am datorii la ea. Din cate stiu e obligata sa mi le dea. Insa trebuie sa fac o cerere in scris?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris tierry tierry In ce masura ma poate afecta un avertisment scris dat de angajator, pe care eu nu l-am semnat intrucat consider ca ma acuza de niste fapte aberante, gen: - ... (vezi toată discuția)
Modificare cim fara acordul angajatului Carmen00 Carmen00 In ce conditii poate fi modificata fisa de post si/sau norma zilnica de 8 ore? In momentul angajarii,am citit CIM si Fisa Postului ,acte cu care am fost de ... (vezi toată discuția)
Nota interna cornelicamia cornelicamia Buna ziua, lucrez la o firma privata cu CIM pe durata nedeterminata ,durata timpului de lucru fiind 8 ore, nu am fisa postului nici nu am semnat Registru de ... (vezi toată discuția)