avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota interna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota interna

Buna ziua,
lucrez la o firma privata cu CIM pe durata nedeterminata ,durata timpului de lucru fiind 8 ore, nu am fisa postului nici nu am semnat Registru de Ordine Interioara pentru ca nu exista. Azi mi s-a dat sa semnez o nota interna prin care mi se cere : sa notez intr-un caiet numit,, caiet condica de prezenta" ca voi respecta pauza de masa de 1/2 ora si doua pauze de cate 15 min, programul fiind de la 8 la 17.Eu consider aceasta un abuz refuzand sa semnez, va rog sa-mi spuneti daca am dreptate si ce sanctiuni se pot lua impotriva mea ?Astept un raspuns, multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 7 Aprilie 2016
Din ce ati postat dvs, rezulta ca in programul 8 - 17 este inclusa o ora pauza de masa .

Probabil ca vi s-a dat acea nota interna, pentru a se evita situatiile in care pauzele luate depasesc o ora.

Nu este un abuz al angajatorului faptul ca v-a solicitat sa semnati ca veti respecta acele pauze.

Referitor la sanctionare , depinde de ce este prevazut in reg.intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta Rozina22 Rozina22 Azi am primit și eu formularul.Sefa de resurse umane ne-a spus sa trecem 8 ore de lucru adică de la 8:30 la 16:30. Programul afișat pe ușă magazinului e ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta Medeea  Iliescu Medeea Iliescu Va rog sa ma lamuriti referitor la urmatoarea problema: Exista baza legala pentru ca intr-o institutie publica sa se semneze condica de 4 ori pe zi , adica ... (vezi toată discuția)
Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)