avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... condica de prezenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

condica de prezenta

Va rog sa ma lamuriti referitor la urmatoarea problema:
Exista baza legala pentru ca intr-o institutie publica sa se semneze condica de 4 ori pe zi , adica dimineata cand vii la munca,la ora 12 cand pleci la pauza de masa ,la ora 13 cand vii de la pauza de masa si la sfarsitul programului ?
Din cate stiu condica se semneaza de 2 ori pe zi adica la venire si la plecarea de la munca.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 22:41, 17 Februarie 2009
Sugerati-le sa puna camere de supraveghere, sa se stie in fiecare moment ce face fiecare functionar.
Cine stie a cui idee e asta...
Fiecare firma cu regulile ei ! Nu exista baza legala pro, dar nici contra.Propuneti-le sa va implanteze un micro-cip la fiecare sau cel putin un GPS......:thumbup:
Daca s-a stabilit aceasta modalitate de semnare a condicii de 4 ori pe zi prin regulamentul de ordine interioara este legala o asemenea masura.
:) Nici ilegala nu este, insa ceea ce e curios este modul de gandire, cred ca umpleti caiete intregi, prin semnarea de atatea ori a acestei condice, ma rog, daca firma asa considera si are prevazut in documentele de reglementare interioare, este in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota interna cornelicamia cornelicamia Buna ziua, lucrez la o firma privata cu CIM pe durata nedeterminata ,durata timpului de lucru fiind 8 ore, nu am fisa postului nici nu am semnat Registru de ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta emillius emillius Buna ziua, Daca in punctul de lucru am si angajati reprezentanti de vanzari care mai mult de jumatate de zi sunt pe teren, acestia vor trebui sa semneze in ... (vezi toată discuția)