Buna ziua
Ma numesc Dragus D. din Galati. Am pe rol un proces de partaj bunuri comune, eu fiind paratul. In stanta a hotarat 50% pentru fiecare si o expertiza imobiliara. In apartament eu locuiesc, fosta sotie e recasatorita si sta la sotul ei. D-na experta a fost acasa, si a facut o evaluare la 57000roni apoi am avut termen pentru depunerea actelor de expertiza la dosar. Fosta sotie nu e multumita de suma deoarece ea spera sa fie numai partea ei de 60000 roni si a incercat sa ma convinga sa-l vindem, eu am refuzat.Stiu ca in caz ca nu-i convine poate sa faca obiectiuni la raportul de expertiza insa atunci e posibil sa mai scada din valoare deoarece d-na experta nu s-a folosit de poze dar scrie ca fiind etajul 4 am infiltratii. Fosta sotie ma tot suna si ma ameninta ca o sa apeleze in continuare la justitie in caz ca nu sunt de acord sa fac ce spune ea. Va rog sa-mi spuneti mai departe care sunt caile legale cu care ma tot ameninta? Care sunt procedurile mai departe in ceea ce priveste evolutia procesului
Vreu sa va spun ca acum 1 an i-am propus sa-i dau 300 mil lei vechi si tot din casa( ap. cu o camera) su nu a fost multumita de aceea a intentat proces, acum eu vreau sa las calea legala sa se desfasoare caci acest apartament e cumparat cu banii parintilor mei pe numele nostru.
Va multumesc anticipat pt orice raspuns
Daca ati solicitat instantei sa va fie atribuit apartamentul si sa-i platiti sotiei cota corespunzatoare (50% asa cum a stabilit instanta), atunci uremeaza ca apartamentul sa va fie atribuit cu obligatia de plata a unei sulte, respectiv 50% din valoare imobilului stabilta prin expertiza.
Daca se vor face obiectiuni la raportul de expertiza, dvs va trebui sa le combateti argumentat, insa cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat care sa va apere interesele.