Bunica materna, singura supravietuitoare, a decedat in urma cu 2 ani.Nu exista testament.Trebuie deschisa procedura de succesiune.:-/ Dupa bunicul s-a facut, mostenitorii, bunica cu 1/4 si mama cu 3/4. Nu a renuntat si nu sunt straini de succesiune prin neacceptare.Limpede. De acum incepe problema. Mama e fiica naturala a bunicului.Sotia(nu apucase sa se casatoreasca, razboi, refugiati s.a.) acestuia a decedat la nasterea mamei.Dupa 17 ani bunicul s-a recasatorit cu bunica(cea decedata in urma cu 2 ani).Mama, pana la casatorie a purtat numele de fata al mamei sale, nu pe cel al tatalui, acesta recunoscand-o ulterior. Bunica, mama vitrega a mamei, nu a recunoscut-o legal pe mama.#-o
In mod normal la succesiune vin: a)-mama ;b) urmasii bunicii .Nu cunosc urmasii bunicii, care avea o sora decedata si 1,2 copii in viata(teoretic).INTREBARE :
-Cum procedez sa deschi succesiunea, fiind imputernicit de mama(fiind grav bolnava) sa o reprezin. Caut urmasii,cum,unde? Va rog sa ma ajutati in rezolvarea dilemei ce dureaza de aprox. 2 ani ! Mii de multumiri
Dati un anunt in ziarul Monitorul Oficial ,spuneti termenul si va prezentati la notar cu acesta(dovada anuntului) si imputernicirea de la mama...rezolvati problema si Doamne Ajuta!
buna ziua . bunica , cea desprea a carei succesiune este vorba, nu a recunoscut-o legal pe mama dvs. , adica nu a adoptat-o .
astfel, mama dvs. nu are vocatie succesorala la succesiunea bunicii decedate in urma cu doi ani !!
la succesiunea bunicii vor veni descendentii acesteia daca exista , iar in lipsa lor vor avea vocatie succesorala rudele din celelalte clase de succesori . ( frati/surori ai bunicii, nepotii din partea acestora, etc ).
Va multumesc pt. raspunsuri , dar pe acestea le-am luat in considerare cand am postat intrebarea.Stiu ca descendentii bunicii au vocatie succesorala, insa cum procedez legal sa-i contactez.
Solutia cu Monitorul Oficial si adaug eu, eventual cu anunturi in ziarele locale unde ar trebui sa aiba domiciliu descendentii bunicii, s-ar parea sa aiba o finalitate legala? ?
Exista premise legale in aceasta solutie ?
Cum comentati aceasta solutie ?
Cum formulez anuntul in M.O. si ziarele locale ?
MULTUMESC
Mostenire bunici
maladog
Mama decedata inaintea parintilor, sotul supravietuitor recasatorit. Prezinta vreun drept la mostenire din partea parintilor mamei, atat timp cat mama are un ... (vezi toată discuția)