avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA DE PRIMA INMATRICULARE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA DE PRIMA INMATRICULARE

Buna ziua. Am un auto cu capacitatea motorului sub 2000, adus din Germania, autovehicul pe care l-am inmatriculat in tara...Dupa toate taxele, a trebuit sa platesc si taxa de prima inmatriculare in luna octombrie 2008, aproximativ 1.500 euro. Sunt din judetul Alba, localitatea Blaj, si as dori sa stiu:
1. Am vreo sansa reala sa primesc banii inapoi daca merg in instanta?
2.Carei instante trebuie sa ma adresez si pe cine trebuie sa actionez in instanta, statul sau finantele publice?
3. Cat ma costa deschiderea procesului(fara onorariul avocatului)?
4. Care sunt actele normative pe baza carora sa imi formulez actiunea?
5. In conditiile actuale, am vreo sansa sa gasesc o instanta care sa imi dea castig de cauza si sa pot recupera banii si cat timp ar putea dura un asemenea proces?

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns sa stiu de unde sa incep demersurile si daca are rost sa deschid acest proces. Adresa de email este : bogdan.flore07@gmail.com

Multumesc
Va puteti recupera integral taxa de prima inmatriculare pe care ati platit-o.
Nu puteti sa o recuperati OUG 208 sub incidenta careia cade taxa platita de d-voastracare modifica OUG 50 si nu a fost declarata discriminatorie de instante.[EDITAT]
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare mosuxl mosuxl am o masina cu motor de 3000 daca dau statul in judecata pentru k taxa e abuziva si e exagerat de mare am vreo sansa sa cistig procesul si sa nu mai platesc ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto cernea89 cernea89 Am inmatriculat un autoturism sh pe data de 01.04.2010 adus din germania.Intrebarea mea este daca se mai poate recupera taxa tinand cont ca au trecut cateva ... (vezi toată discuția)
Taxe lloryshyka lloryshyka Buna ziua,a-si dori sa stiu daca este cineva din judetul Vaslui care a recuperat taxa auto de prima inmatriculare? (vezi toată discuția)