avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avans deplasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avans deplasare

Buna ziua,

As dori sa stiu daca la plecarea in delegatie(in tara sau in strainatate) este obligatoriu ca salariatul sa primeasca avans spre decontare sau doar are acest drept?Este obligatoriu sa plece cu un ordin de deplasare extern(pt.strainatate) sau intern(pt.tara)?Ce acte normative reglementeaza aceste aspecte?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 15:26, 20 Mai 2010
Hotararea 518/2005 cu modificarile si completarile ulterioare
mariana moraru a scris:
"Este obligatoriu sa plece cu un ordin de deplasare extern(pt.strainatate) sau intern(pt.tara)?"
Da..este ..!
Pentru ca altfel cum ar avea stampila firmei unde efectueaza delegatia,scopul si decontul chelt. efectuate cu deplasarea..?
Este un document justificativ pentru deplasari si ulterior de inegistrat in
Contabilitate,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna Radu Marchis Radu Marchis Ma poate ajuta cineva cu conditiile in care se poate acorda diurna pentru deplasare si valoarea ei atat in tara cat si in comunitate. Multumesc (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Va rog ajutati-ma!am urmatoarea situatie:2 ingineri romani in China.Pe ordinul de deplasare firma chineza nu vrea sa isi puna stampila(situatie intalnita si la ... (vezi toată discuția)
Ordine de deplasare ang10 ang10 stiu cum se complecteaza aceste ordine, problema mea este ca nu stiu cum se pastreaza, adica se foloseste un registru special in care sa tine evidenta lor, se ... (vezi toată discuția)