avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... reducerea / inlocuirea pedepsei in cazul amenzilor ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

reducerea / inlocuirea pedepsei in cazul amenzilor contraventionale

se poate aplica redozarea pedepsei amenzii in cazul contraventiilor, de catre instanta?
daca da, va rog sa imi indicati textul de lege. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 15:35, 20 Mai 2010
Art. 34. - (1) din OG 2/2001:
Instanta competenta sa solutioneze plangerea, dupa ce verifica daca aceasta a fost introdusa in termen, asculta pe cel care a facut-o si pe celelalte persoane citate, daca acestia s-au prezentat, administreaza orice alte probe prevazute de lege, necesare in vederea verificarii legalitatii si temeiniciei procesului-verbal, si hotaraste asupra sanctiunii, despagubirii stabilite, precum si asupra masurii confiscarii.
da, se poate reduce cuantumul amenzii si chiar inlocuirea acesteia cu avertisment, temei juridic art.1, art.5, art.7, art.10 si art.21 alin.3 din OG nr.2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pe cale contencioasa a procesului verbal de contraventie (og 2/2001) ana*maria ana*maria Buna ziua, as putea solicita suspendarea executarii PV de contraventie bazat pe og 2/2001, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a recursului, avand ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat, mai are rost sa fac plangere contraventionala? dede_alex dede_alex buna seara, astazi mi-a fost retinut permisul pentru depasirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h. Nu stiu daca am avut viteza mentionata de politist, nu ... (vezi toată discuția)
Proces- verbal de contraventie Denisa Stanca Denisa Stanca Am o mare dilema Am facut plangere impotriva unui proces-verbal de contaventie si niciuna din parti nu s-a prezentat la termen (mentionez ca nu am solicitat ... (vezi toată discuția)