avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de viata

sotul meu a decedat si nu a declarat in contract ca sufera de diabet in 2003 contractul de asigurare s-a facut in 2004.nu a declarat la substante interzise ca consuma alcool nici ca a facut vreun consult in urma cu 5 ani .cei de la asigurari refuza sa-mi dea banii de indemnizatie va rog sa-mi spuneti ce drepturi am va multumesc .sotul meu a murit de ciroza iar cei de la asigurare au spus ca a declarat ca e sanatos cand era bolnav cronic cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: richard_lena , utilizator 14:47, 22 Mai 2010
Mda... destul de urata situatia. In acest caz trebuie studiat bine contractul de asigurare si trebuie vazute toate clauzele. Din pacate exista o mare posibilitate de a ramane fara niciun ban ca urmare a acestor omisiuni. Daca nu exista o legatura de cauzalitate intre bolile de care suferea la data incheierii politei si decesul survenit, ati putea avea o sansa.
probabil ca cei de la asigurari v-au spus ca sotul dumneavoasta s-a imbolnavit de ciroza din cauza alcoolului, de obicei cam asa fac, cu toate ca aceasta boala poate fi cauzata de o hepatita cronica sau de stres. problema este ca sotul dumneavoastra suferea de diabet la momentul incheierii asigurarii, dar daca nu exista ca si diabetic in vreo evidenta a medicului de familie sau la vreun alt spital , atunci nu ar fi probleme cu privire la acest subiect. in practica cei de la asigurari solicita fisele de internare din ultimii 3 ani ca sa vada exact de ce boli suferea contractantul asigurarii si epicriza. daca se dovedeste ca suferea de vreo boala si nu a anuntat compania de asigurari atunci nu va vor despagubi.
cei de la asigurari au spus ca la intrebarea aveti in acest moment probleme de sanatate sotul nu a raspuns ca sufera de diabet ati consumat vreodata substante interzise el nu a declarat ca mai consuma alcool iar la intrebarea daca in urma cu 5 ani sufera de boli cronice nu a declarat ca suferea de diabet
am citit si eu contractul si scrie sa nu se retraga asiguratorul din contract daca un factor relevant nu a fost declarat iar asiguratorul este obligat la plata indemnizatiei in cazul in care contractantul si asiguratul nu pot fi facuti vinovati mai ales ca sotul meu a cotizat timp de 6 ani si in acsti ani nu am avut alte probleme sotul meu s-a imbolnavit in anul 2007 nicidecum in urma cu 5 ani.a cotizat chiar cu o luna inainte de a deceda va rog sa-mi spuneti ce drepturi am va multumesc.
La incheierea asigurarii se completeaza o cerere de asigurare de catre client. De cele mai multe ori consilierul bancii completeaza aceasta cerere si clientul doar o semneaza. Tebuie vazut al cui este scrisul pe aceasta cerere. Altfel nu vad vreo sansa sa beneficiati de ceva. Puteti primi c/v ratelor de asigurare platite pana la data decesului, deoarece nu v-ati folosit de aceasta asigurare. Sincere condoleante pt. pierderea suferita si mult succes in demersurile pe care le veti face!

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari inbonlaviri/decese nu isi face datoria,ce pot fac? euaditza euaditza buna ziua, firma de asigurari inbonlavire/deces nu vrea sa isi faca datoria si sa plateasca banca si as dori sa stiu cum s-ar putea rezolva acest caz ... (vezi toată discuția)
Asigurare viata brd - refuz plata adelinad2003 adelinad2003 Socrul meu a contactat un imprumut de la BRD in anul 2011 si a incheiat o polita de asigurare. Din pacate anul acesta in iunie a decedat, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de deces spiridon alina spiridon alina in urma decesului mamei ca sa putem lua despagubirea de viata ni se cere certificatul medical constatator al decesului dar in el apare ca a avut epilepsie.oare ... (vezi toată discuția)