avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de viata

sotul meu a decedat si nu a declarat in contract ca sufera de diabet in 2003 contractul de asigurare s-a facut in 2004.nu a declarat la substante interzise ca consuma alcool nici ca a facut vreun consult in urma cu 5 ani .cei de la asigurari refuza sa-mi dea banii de indemnizatie va rog sa-mi spuneti ce drepturi am va multumesc .sotul meu a murit de ciroza iar cei de la asigurare au spus ca a declarat ca e sanatos cand era bolnav cronic cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: richard_lena , utilizator 14:47, 22 Mai 2010
scrisul este al contractantului sotul a semnat si a declarat firma de asigurari nu mi-a trimis c/v al ratelor in contract scrie ca in principiu protectia prin asigurare exista dar se limiteaza la rezerva matematica in urmatoarele situatii printre care si daca asiguratul decedeaza in consumului abuziv de alcool stupefiante sau medicamente.firma de asigurari mi-a trimis instiintare de retragere din contract cand defapt contractul a incetat in urma decesului.in contract scrie ca asiguratorul nu se poate retrage din contract fara o instiintare in prealabil de 3 luni de la data comunicarii declaratiei conforme cu realitatea .va multumesc din suflet.
Incercati sa scrieti mai scurt si concis, ca sa putem intelege ceva.Contractant este cel care plateste asigurarea(poate fi sau nu chiar asiguratul)Exista termenul de reziliere a contractului nu de retragere.In caz de producere a evenimentului asigurat, daca se dovedeste ca au fost declaratii omisive privind starea de sanatate,(existenta unor afectiuni care au determinat producerea evenimentului), asiguratorul poate sa nu acorde indemnizatia de despagubire.Daca omisiunea ar fi fost cunoscuta si ar fi determinat refuzul incheierii asigurarii, asiguratorul poate returna asiguratului/mostenitorilor, valoarea contului ,care reprezinta plata ratelor mai putin cheltuielile de administrare.(sunt specificate in contract)
:offtopic: Pentru a continua o discutie, nu mai deschideti un nou subiect ci folositi butonul albastru Raspunde
pot cei de la asigurari sa se retraga din contract daca sotul meu e mort si sa-mi scrie ca nu am nici un drept pe motiv de nedeclarare a boli,sotul meu a decedat in 15 03 2010 conractul este din 2004 diabetul nedeclarat din 2003.si au dreptul sa-mi opreasca baniidaca mi-au trimis acasa hartie cu acuzatii despre boala sotului meu care s-a agravat din 2007.ei imi scriu clar ca se retrag acum din contract de aceea eu nu inteleg cum este posil acum daca sotul meu este mort.te poti retrage daca era viu nu mort.chiar nu pot intelege de aceea va rog daca ma puteti lamuri si daca am ceva drepturi sau nu .va rog mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari inbonlaviri/decese nu isi face datoria,ce pot fac? euaditza euaditza buna ziua, firma de asigurari inbonlavire/deces nu vrea sa isi faca datoria si sa plateasca banca si as dori sa stiu cum s-ar putea rezolva acest caz ... (vezi toată discuția)
Asigurare viata brd - refuz plata adelinad2003 adelinad2003 Socrul meu a contactat un imprumut de la BRD in anul 2011 si a incheiat o polita de asigurare. Din pacate anul acesta in iunie a decedat, am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de deces spiridon alina spiridon alina in urma decesului mamei ca sa putem lua despagubirea de viata ni se cere certificatul medical constatator al decesului dar in el apare ca a avut epilepsie.oare ... (vezi toată discuția)