avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... discriminarea femeilor la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

discriminarea femeilor la locul de munca

buna ziua.as dori sa stiu si eu care sunt pedepsele in cazul in care o femeie reclama ca este discriminata,sau este abuzata.
ce masuri se pot lua cand o femeie isi reclama seful ca i-a impus la angajare sa faca un test de sarcina apoi sa semneze un act prin care se mentiona ca nu va ramane insarcinata pana la incheierea contractului de munca?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Soricutza , utilizator 15:28, 23 Mai 2010
In cazul in care o femeie reclama ca este discrimata si poate proba acest lucru, poate inlatura aceasta stare cu ajutorul instantei (pedepsirea discriminarii, pe orice criteriu, este pedepsita de lege).
Faptul ca seful impune la angajare: test de sarcina, examene medicale sau cere informatii cu privire la persoana care urmeaza a se angaja sa-i presteze un serviciu, nu este pedepsibil, cu atat mai mult in cazul contractelor de munca/colaborare cu termen determinat.
va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as avea si eu nevoie de un sfat, sau o opinie a unui ... Isabelle Elena Isabelle Elena Buna ziua! As avea si eu nevoie de un sfat, sau o opinie a unui specialist! Sunt insarcinata si de cand am anuntat angajatorul, atitudinea acestuia fata de ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contractul individual de munca ??? corinuta corinuta Sunt clauze abuzive interdictia salariatei de a ramane insarcinata o perioada de 5 ani de la angajare, sub sanctiunea platii unei sume angajatorului? Si clauza ... (vezi toată discuția)
Angajare fara concurs adqika adqika Buna ziua, Va solicit o scurta asistenta referitor la un subiect mai delicat. Sunt angajat de 7 ani in cadrul aceleasi companii - privata. Am studii ... (vezi toată discuția)