avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Soacra mea, impreuna cu 2 frati au mostenit o casa. Casa s-a impartit in 3, fiecare si-au facut intrari separate, curtea e comuna, dar fiecare avea o bucatica de pamant pentru care plateau impozit. In urma cu 5 ani , fratele ei a vandut partea lui de casa si pamant, fiicei lui. Ea dorind sa se extinda a facut autorizatii de construire pentru a mai construi si modifica partea ei, pentru care a avut nevoie de semnatura de la soacra mea. Anul acesta cand soacra mea s-a dus sa plateasca impozitul i s-a spus de la primarie ca nu are de platit impozit pentru pamant, doar pentru casa. Se poate ca nepoata sa-si fi trecut tot pamantul pe numele ei ? Sau sa-si fi facut un titlu de propietate pe pamant? Exista altceva prin care nepoata sa intre in posesia pamantului ?(sau a semnat cedarea pamantului, fara sa-si dea seama ce semneaza) Exis
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 18:23, 20 Mai 2010
mergeti la cartea funciara si scoateti un extras CF sa vedeti situatia juridica a intregului imobil (casa+teren)
Ce acte a semnat soacra dvs? Este posibil sa fi cedat/donat/vandut terenul nepoatei....
Depinde, daca soacra a dat semnatura la notar este posibil sa fi semnat cu totul altceva. Nu mai simplu o intrebati direct pe nepoata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- cota parte dupa bunica decedata ClaudiaArty ClaudiaArty buna ziua, cat va fi cota parte intre intre mostenitorii :nepot, nepoata si unchi ...dupa bunica ? succesiunea se face dupa bunica decedata2014. Un fiu in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua titlul de propietate e pe numele bunicilor sotului ... mioararadu mioararadu Buna ziua titlul de propietate e pe numele Bunicilor sotului meu bunica decedand in 1996 si bunicul in 1983 avand 4 copii din care socrul meu a decedat in 1993 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan eu45ani eu45ani buna ziua soacra mea are o sora impreuna detin un certificat de propietate pe care are au fiecare cate 2 ha de teren arabil situat in comuna X. soacra ... (vezi toată discuția)