avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care sunt caile?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care sunt caile?

Buna! Sunt persoana juridica. Am vandut marfa lui x cu contract, s-au emis facturi si mi-au dat ca acoperire bilete la ordin. Firma y a bagat in insolventa pe x. Atunci, o alta firma z a venit, am facut o cesiune de creanta (semnata si stampilata de toti 3), prin care se obliga sa-mi achite datoriile lui x si z sa ia marfa de la x in valoare de acea suma. Pe 22.01.2010 firma z a semnat si stampilat un angajament de plata fata de mine, cu termenele 27.02.2010 pt o parte din suma(nu s-a achitat nimic) si 30.07.2010 pt restul. Mai am un bilet la ordin neavalizat si nestampilat dar semnat, cu data scadenta 31.12.2009, pe care l-am bagat in banca si a platit o suma si pt restul a fost refuzat pe motiv de lipsa partial de disponibil.
Vreau sa-i fac poprire pe conturi si daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti care sunt caile pe care trebuie sa le strabat. Tin sa mentionez ca stiu ca are bani in conturi.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: simi82 , utilizator 21:25, 20 Mai 2010
Nu, este un singur bilet, cel refuzat din 31.12.2009, dar neavalizat, nestampilat, semnat si restul completat.Mai am vreo sansa cu el?
La actiune in somatie de plata m-am gandit si eu, dar aveti idee cam in cat timp se admite sau respinge, as vrea o cale scurta, sa-mi recuperez banii cat mai repede ca m-am saturat sa ma duca "cu presul", ba chiar cateodata sa vorbeasca si urat, parca l-a obligat cineva sa semneze acea cesiune... si am inteles de la o alta firma, ca numai dupa ce i-a facut poprire pe conturi si-a achitat datoriile. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi simi82 simi82 Ma puteti ajuta... vreau sa fac poprire pe conturi unei firme debitoare. Ma intereseaza daca poate face lucrul acesta un consilier juridic sau executorul? Tin ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de un sfat liviclau liviclau Buna ziua! Vreau si eu sa va intreb.....daca o firma are poprire pe cont si un furnizor baga in banca bilete la ordin ce se poate intampla? Ce solutie exista ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta AndreeaBeel AndreeaBeel Buna ziua, Am incheiat un contract de cesiune de creante cu o societate( debitoare). S-au respectat conditiile de publicitate, fond forma etc. Nelamurirea mea ... (vezi toată discuția)