avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesiune creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Cesiune creanta

Buna ziua,
Am incheiat un contract de cesiune de creante cu o societate( debitoare). S-au respectat conditiile de publicitate, fond forma etc. Nelamurirea mea este urmatoarea: in stuatia in care societatea debitoare cu care am incheiat acest contract de cesiune va fi executata silit de catre o alta societate, ce se intampla cu cesiunea? Isi mai produce efectele? Suma de bani cesionata mai ajunge in contul meu( al societatii creditoare) sau in urma infiintarii popririi, banii ajung la executor...E necesar oare sa inscriu cesiunea in Arhiva Electronica de Garantii Reale? Ma ajuta cu ceva? Astept un raspuns, sper ca am furnizat suficiente informatii
Cel mai recent răspuns: AndreeaBeel , utilizator 22:29, 17 Februarie 2011
este necesar si indicat sa va inscrieti cesiune de creanta la AEGRM, pentru a va mentine gradul de prioritate la constituirea unei eventuale mase credale. in principiu prioritate in recuperare de datorie de la debitor o are statul, apoi, creditorii chirografari, in ordinea aparitiei lor.
La momentul de fata nu se pune in discutie insolvabilitatea. Societatea cu care am incheiat cesiunea a emis un bilet la ordin catre o alta societate, neavand acoperire. Si ma gandesc ca acel bilet la ordin va fi investit si pus in executare. In situatia in care va fi pus in executare, cesiunea de creante isi mai produce efectul? Debitorul cedat este CJAS . In momentul in care acesasta vireaza banii , acestia ajung direct in contul meu conform cesiunii sau ajung la executorul judecatoresc care pune in executare buletul la ordin?
S-ar putea sa ai ceva batai de cap daca vine o poprire pe conturi in baza BO-ului.
Banuiesc ca indiferent care e titlul executoriu( bo, sentinta investita) odata demarata executarea cesiunea nu isi mai produce efectul, sau cel putin pe moment. Si nu stiu daca inscrierea in Arhiva de garnatii ar putea fi o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
Creditor chirografar?? alina.hanganu alina.hanganu 1. daca beneficiez de un bilet la ordin refuzat la plata, insa este avalizat sunt tot creditor chirografar? 2. In caz de insolventa, pentru a ma inscrie ca si ... (vezi toată discuția)
Poprire consultnet consultnet Buna ziua. Avem o dilemă în legătură cu un un contract încheiat cu X; la un moment dat, a fost cedată creanța din contract în favoarea unui terț Y. ... (vezi toată discuția)