avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... poprire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

poprire

Buna ziua.
Avem o dilemă în legătură cu un un contract încheiat cu X; la un moment dat, a fost cedată creanța din contract în favoarea unui terț Y. Acum primim poprire pe sumele datorate lui X. Eu cui plătesc, lui X sau Y? Cine are prioritate?
Cel mai recent răspuns: consultnet , utilizator 12:36, 16 Mai 2016
daca creanta a fost cedata lui Y atunci ar trebui sa-i platiti acestuia.

Dar, ATENTIE! trebuie facuta distinctie intre creante datorate unor unitati bancare, unor IFN sau unor persoane fizice.

Reveniti cu detalii, pentru un raspuns competent.
Este vorba despre un contract încheiat între două societăți comerciale, a cărui creanță a fost cedată către o altă societate comercială. Executorul poprește pe baza unui bilet la ordin oferit de X unei alte societăți comerciale.
Buna ziua!
Daca cesiunea a operat corect (banuiesc ca ati verificat daca a fost inregistrata la AEGRM), dumneavoastra nu ii mai datorati sumele lui X, ci lui Y. Prin urmare, poprirea infiintata pentru X nu va mai afecteaza.

Cu stima,
Cesiunea nu este încrisă la AEGRM, dar a fost comunicată și acceptată conform art 1578, al 1, lit b Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta AndreeaBeel AndreeaBeel Buna ziua, Am incheiat un contract de cesiune de creante cu o societate( debitoare). S-au respectat conditiile de publicitate, fond forma etc. Nelamurirea mea ... (vezi toată discuția)
Notificare tert poprit vs. contract de cesiune creanta Georgelius Georgelius Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa lamuresc o dilema. Societatea X primeste o notificare de la un executor judecatoresc, prin care este somata ca, in ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)