Buna ziua.
Avem o dilemă în legătură cu un un contract încheiat cu X; la un moment dat, a fost cedată creanța din contract în favoarea unui terț Y. Acum primim poprire pe sumele datorate lui X. Eu cui plătesc, lui X sau Y? Cine are prioritate?
Este vorba despre un contract încheiat între două societăți comerciale, a cărui creanță a fost cedată către o altă societate comercială. Executorul poprește pe baza unui bilet la ordin oferit de X unei alte societăți comerciale.
Buna ziua!
Daca cesiunea a operat corect (banuiesc ca ati verificat daca a fost inregistrata la AEGRM), dumneavoastra nu ii mai datorati sumele lui X, ci lui Y. Prin urmare, poprirea infiintata pentru X nu va mai afecteaza.
Cesiune creanta
AndreeaBeel
Buna ziua,
Am incheiat un contract de cesiune de creante cu o societate( debitoare). S-au respectat conditiile de publicitate, fond forma etc. Nelamurirea mea ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta
Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)