avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Mama mea are 3/4 dintr-o casa; restul de 1/4 este al bunicii. Cum ar trebui sa procedeze mama pentru a putea vinde partea ei in cazul in care bunica nu vrea sa vanda?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 20:54, 20 Mai 2010
doar prin partaj judiciar.
Isi vinde pur si simplu cota. Asa cum ar vinde orice bun. Nu are nevoie de acordul bunicii.

Problema este aceea a gasirii unui cumparator dornic sa achizitioneze o cota parte.

Altfel, asa cum s-a raspuns mai sus, poate cere partajul (prin atribuire sau prin vanzare si impartirea pretului).

Iesirea din indiviziune, prin partaj judiciar este singura solutie viabila, fiind imposibil practic sa gasesti un cumparator al unei cote parti dintr-o casa. Poate numai cu reducerea drastica a pretului, pentru ca acela sa accepte necesitatea ulterioara a unui partaj judiciar cerut de el.
Iesirea din indiviziune se poate cere oricand, proprietatea indiviza fiind regula, iar coproprietatea fiind exceptia. In cadrul acestei actiuni se poate cere atribuirea bunului cu plata sultei corespunzatoare partii copartasului, sau vanzarea bunului la licitatie si atribuirea sumelor corespunzatoare cotelor fiecarei parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea ContSters96325 ContSters96325 Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet. Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o ... (vezi toată discuția)
Succesiune tudor_nineta tudor_nineta bunica decedata martie 2010 2 copii decedati in 1987 de la copii eu de la fata varu de la baiat sucesiune deschisa dar neterminata pentrru ca nu am titlul ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa alina_laurentia alina_laurentia Buna ziua! Eu si sora mea am primit mostenire de la mama casa parintilor mei din 1993, tatal meu fiind decedat. Eu nu am locuit acolo dupa intocmirea actului ... (vezi toată discuția)