avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat (trecut )- Administrator-(prezent)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat (trecut )- Administrator-(prezent)

Buna ziua,

As dori sa-mi explice cineva ce poate risca un angajat care a lucrat intr-o companie si a plecat din aceea societate si a infiintat propria firma pe acelas domeniu ca si fosta firma ?
Amgajatul a plecat cu demisie de la fostu loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 09:11, 21 Mai 2010
Nimic daca nu a semnat fie o clauza de neconcurenta in CIM, fie un contract de neconcurenta in conditiile legii.
Daca era prevazut in contractul de munca pe care l-ati avut ca nu veti avea voie sa desfasurati activitati care ar fi facut concurenta firmei la care ati fost angajat aceasta firma ar putea sa va ceara despagubiri. Insa doar in conditiile in care ati fost remunerat corespunzator pentru existenta clauzei de neconcurenta si doar daca activitatea dvs se inscrie intr-o anumita categorie de activitati cu caracter exclusivist ( ex: pictor, scriitor, progamator IT, etc) adica acele activitati care au la baza creatia si ingeniozitatea . Daca nu va inscrieti in aceste categorii, chiar daca ati avut prevazuta clauza de neconcurenta in contract, firma la care ati lucrat nu va avea nicio sansa sa castige procesul cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu, clauza de neconcurenta Nicolay Nicolay Buna ziua, Am si eu o problema ma poate lamuri si pe mine cu informatii despre clauza de neconcurenta, ce inseamna, cand se aplica ? De exemplu am urmatorul ... (vezi toată discuția)
Contract de neconcurenta si cofidentialitate distrib distrib Buna ,am o intrebare daca am fost in concediu de ingrijire copil 2 ani si cand a trebuit sa ma intorc la firma de la care am intrat in maternal mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala ContSters152796 ContSters152796 In cazul in care un salariat la o firma de it promoveaza o alta firma de it, fiind chiar delegatul acesteia pe unele facturi, este concurenta neloiala si isi ... (vezi toată discuția)