avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce e mai avantajos pentru o firma fara datorii, dar ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce e mai avantajos pentru o firma fara datorii, dar care mai are de incasat garantii ce ajung la scadenta in 2011, pentru a nu-si mai crea obligatii de plata, dat fiind ca firma nu mai are practic activitate de aproape un an, prin urmare, nici venituri?

Fuziunea cu o firma activa cu actionariat comun, poate fi o solutie? Care ar fi avantajele si dezavantajele fata de suspendarea temporara a activitatii? - costuri, timp, complicatii. Precizez ca nu sunt complicatii privind mijloacele fixe, deoarece firma fara activitate nu prea mai are asa ceva.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:25, 22 Mai 2010
este si fuziunea o solutie insa este o procedura de durata (aprox 3-4 luni). In cazul suspendarii pe tot parcursul perioadei de suspendare nu trebuie sa se inregistreze activitati comerciale.
Ca si costuri o fuziune va poate ajunge si 2000-3000 lei (in functie si de cate modificari vor fi necesare in urma fuziune, onorarii experti)
Suspendarea va ajunge in jur de 300 lei.
Depinde de ce interes aveti:
1. Daca doriti sa scapati de societatea care are de incasat creantele pana in 2011, si sa nu mai platiti nimic la stat opinia mea este sa efectuati fuziunea prin absorbtie.
2. Suspendarea activitati nu cred ca o puteti realiza intrucat, dupa parerea mea, incasarea creantelor reprezinta activitate, si drept consecinta nu veti putea depune bilantul anual "pe zero" la fisc, deci nu veti putea fi exonerata de la plata impozitului.
Multumesc pt raspuns.
In acest moment, dupa cum merg lucrurile in economie si fiscalitate, asa ne dorim, sa nu mai platim impozit si conatbilitate pt o firma care practic nu mai are activitate. Sumele pe care le mai avem de incasat vor intra in plata la inceputul anului viitor. Am putea depune bilant "0" pe 2010, apoi sa repunem firma in activitate pt 2-3 luni, sa incasam, apoi sa o radiem.
Ideea este, nu cumva cu atatea manevre - suspendare, reactivare, contabilizare, radiere- ajungem la complicare inutila si la costuri mai mari decat cu fuziunea.

Stiti cumva ce presupune fuziunea prin absorbtie? Dar radierea? (costuri, etape)

Variante :
-fuziunea prin absortie min 3 luni
-lichidarea / radierea soc min 2 luni
In urma radiereii dreptul asupra creantelor care raman de incasat pot fi transferate asociatilor
Costurile ( onorariu+taxe) sunt mai mici la lichidare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)
Radiere firma help! bialuca1978 bialuca1978 Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta Problema mea este in felul urmator: am o firma a carei activitate este suspendata incepand cu ianuarie 2008. Am depus ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociati si sediu firma mimi03 mimi03 Buna!Daca doresc sa trec pe numele meu(ca asociat unic si administrator) o firma care are 2 asociati acum si are datorii neplatite la banci(ipoteca, credit) si ... (vezi toată discuția)