avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA si activitatea sa in pre-/post-natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA si activitatea sa in pre-/post-natal

Spuneti-mi va rog care ar fi raspunsul in aceasta situatie: sunt PFA dar si angajat la o S.C. Sunt obligata sa-mi intrerup activitatea ca PFA pe perioada de prenatal si postnatal (sau aceasta prevedere se refera doar la perioada cit primesti indemnizatia de crestere copil?). Prin intreruperea activitatii se presupune instiintarea organului fiscal si solicitarea scrisa a intreruperii sau se poate rezuma la activitate 0 si neemiterea de facturi? Merci
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 21:19, 28 Mai 2010
nu sunteti obligat sa va intrerupeti activitatea ca si pfa , pentru a beneficia de indemnizatie pentru crestere copil exista prevederea legala sa fi cotizat in ultimele 12 luni la asigurarile sociale .din cate cunosc nu trebuie sa instiintati organul fiscal si nici sa solicitati in scris intreruperea activitatii . ca si pfa sunteti obligat sa depuneti la termenele lega;le declaratiile privind venitul estimat si cel realizat .
Imi pare rau dar va inselati.
Ca sa primiti indemnizatie trebuie sa aveti venituri profesionale in toate cele 12 luni anterioare nasterii. Nu conteaza ce alte cotizatii ati avut pe aceste venituri.
In perioada pre-postnatalului va puteti desfasura mai departe activitatea de pfa.
Daca doriti sa intrati in CIC, atunci trebuie sa renuntati la a presta orice activitate profesionala in perioada concediului.
Ok, dar revin cu intrebarea: daca tot voi intrerupe activitatea de PFA, va trebui sa anunt efectiv organul fiscal sau e destul doar sa nu mai am activitate, adica sa nu mai emit facturi? Mercic
Veti avea nevoie de o hartie de la administratia financiara care sa ateste suspendare activitatii. Este necesara la dosarul pentru CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somera ... viitoare mamica in decembrie ... new_2009 new_2009 viitoare mamica in decembrie ... ce drepturi banesti are o somera in situatia in care are intreruperi de vreo 6 luni in ultimele 12, deci nu poate primi ... (vezi toată discuția)
Pot factura pe pfa daca intru in concediu pre/postnatal si apoi cic? andeiusa@yahoo.com andeiusa@yahoo.com Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie - sunt PFA din aprilie 2009, sunt insarcinata in luna a 7-a acum si vreau sa intru in concediu prenatal. Am ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, postnatal si pentru cresterea copilului ana.toli ana.toli Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai complicata si doresc o indrumare. Sunt angajat cu contract de munca, la o societate de asigurari, iar de la ... (vezi toată discuția)