avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somera ... viitoare mamica in decembrie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somera ... viitoare mamica in decembrie ...

viitoare mamica in decembrie ... ce drepturi banesti are o somera in situatia in care are intreruperi de vreo 6 luni in ultimele 12, deci nu poate primi indemnizatia de crestere a copilului ... :P
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 09:37, 26 Octombrie 2009
Daca sunteti in somaj, intrerupeti somajul cu niste concedii medicale si in felul acesta se suspenda perioada de somaj si se reia, de unde a ramas, dupa terminarea concediului medical.
Daca nu aveti dreptul la indemnizatia pentru crestere copil, atunci va ramane doar indemnizatia de somaj si alocatia lunara a copilasului, in cuantum de 200 lei.
de cat timp sunteti somera? cate luni ati lucrat anul acesta si cate luni aveti de somaj.?
Poate totusi nu v-ati raportat dvs bine.
Somajul e si el stagiu de cotizare pentru concediu ingrijire copil.

Intreruperea somajului (daca il luati pana in decembrie nu va ajuta la a obtine stagiu, pentru ca oricum cele 12 luni se calculeaza de la data nasterii in urma .
dar va poate ajuta sa mai primiti niste bani in plus inca o perioada de timp de la somaj prin prelungirea acestuia cu aceste medicale. Puteti lua de exemplu concediu pre si postnatal.
Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, trebuie ca in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
In calculul celor 12 luni se ia in considerare si perioada in care s-a beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii.
multumesc ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa sa beneficiez de concediu prenatal ? diana192 diana192 buna ziua,am lucrat cu carte de munca din 01. 01 .2013 pana in 10.07.2013.iar dupa aceea am fost in concediu fara plata pana in data de 02.10.2013.din data de ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungi somajul cu prenatal ? MadalinaK MadalinaK Buna seara! Sunt mamica unui baietel ce va implini in iulie 2 ani. Momentan primesc indemnizatie de crestere copil, si dupa aceea nu ma voi intoarce la fostul ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)