avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict cu Romtelecom
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict cu Romtelecom

Sunt preot intr-un sat de langa Iasi si de cativa ani am inceput ridicarea casei parohiale. Cum nu avem gard, cei de la Romtelecom au amplasat 2 stalpi pentru clicknet pe terenul nostru, la o distanta de 7.3 metri de la axul drumului. As dori sa stiu daca pot sa-i determin sa-i mute sau sa negociez ramanerea lor in continuare, adica daca am acoperire legala, caci nu am reusit sa aflu la ce distanta de axul drumului trebuie sa fie amplasat gardul unei case. Casa a fost inceputa acum 5 ani.
Va multumesc!
Gardul unei proprietati in intravilan se amplaseaza conform restrictiilor din planul urbanistic zonal. Acest lucru il puteti afla de la Primarie.
In ceea ce priveste stalpii Romtelecom, daca sunt pe proprietatea dvs, ii puteti notifica, fie sa-i ridice, fie sa va plateasca chirie.
Lupta cu autoritatile pentru solutionarea acestei situatii,va solicita efort,consum nervos,si in final ,nu va conduce la materializarea interesului dvs
Exista pe forum subiect identic ,anterior indelung comentat
Puteti incerca contactarea administratorului operatorului de telefonie nationala
Eventual ,puteti incerca negocierea existentei stalpilor pe terenul dvs
Din practica ,operatorul national de telefonie,intelege sa solicite amplasarea de stalpi,pozare relee/repartitoare,incheie contracte inchiriere suprafete,dar ulterior ,
omite sa mai achite sumele contractual asumate
Daca stalpii sunt pe proprietatea dvs. nu exista niciun fel de discutii suplimentare...daca nu se rezolva amiabil (adica sa-i mute sau sa va plateasca chirie - puteti incerca chiar si o compensare daca detineti vreun tip de abonament de la ei) mergeti pe actiunea in instanta (va fi de durata, va fi costisitor si va fi stresant - dar asta e)!

avocat Radu Stan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri cu romtelecom prioan prioan Fac o casa la tara, inceputa de 4 ani, terenul il am de 7 ani. Cei de la Romtelecom au amplasat 2 stalpi pentru internet si, dupa mine, se afla in interiorul ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru demolarea unei imprejmuiri provizorii pe teren extravilan marturie marturie Am primit ieri 25.11.2013 o somatie pentru dezafectarea unei imprejmuirii unui teren (pana pe 6.12.2013) aflat in extravilan (7300m2) pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, detinem o proprietate in jud gorj. constructia ... mocioi mocioi Buna dimineata, detinem o proprietate in jud Gorj. Constructia este realizata in anul 1988.La acel moment au fost respectate normele de amplasare fata de ... (vezi toată discuția)