avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj!

ce acte trebuie sa duc la AJOFM daca m-am angajat in timp ce eram in somaj?si...ar trebui sa mai primesc ceva de la ei pt k mi-am gasit eu de munca si nu ei?multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:59, 21 Mai 2010
copia contractului de munca, tb completat un formular pe care il luati de la ei, in cazul in care nu vi l-au dat in mom depunerii cer de ajut de somaj. nu mai primiti nimic, chiar dc dvs vi-ati gasit de lucru .
Eu stiu ca puteti beneficia de 30% din indemnizatia respectiva daca duceti de la angajator adev cu zilele lucrate in luna respectiva. Intrebati si la AJOFM.
1. Daca incheiati un CIM pe perioada nedeterminata veti beneficia lunar de 30% din indemnizatia de somaj pana se termina perioada initiala de somaj. Pentru asta trebuie sa cereti la AJOFM sa completati o cerere tip.
2. Daca incheiati un CIM pe perioada determinata atunci se suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
Si daca locul de munca gasit este in alt oras sau la o distanta mai mare de 50 km de domiciliul dvs, solicitati cerere si in acest sens, deorece aveti dreptul la ceva banutzi, nu putini, in aceste situatii.

daca dvs nu cereti, AJOFM probabil nu va ruga sa faceti astfel de cereri de bani din bugetul statului :d

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de 30% din cuantumul indemnizatiei e somaj ? urdea liana urdea liana Buna ziua, doresc sa stiu daca pot beneficia de 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj conform Legii nr. 76/2002 tinand cont ca in perioada preavizului am ... (vezi toată discuția)
Problema-restructurare post-indemnizatie somaj-loc nou de munca criistiina criistiina In data de 5 noiembrie am primit un preaviz art 73 alin 1, ca se va desfiinta postul si in 20 de zile lucratoare contractul de munca imi va inceta.Am convenit ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie maternitate gretuta gretuta buna ziua, sunt insarcinata in 16 saptamani si beneficiez de somaj. somajul se va termina pe 28 aprilie iar copilul se va naste cel tarziu pe 6 iunie. am ... (vezi toată discuția)