avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate

buna, as dori si eu daca ma poate ajuta cineva cu un sfat,referiroar lao prblema si anume:comisia comunala.nr1014 din 20 august1991, acorda o adeverinta, in temeiul legii fonului funciarnr.18/1991 prin care se adevereste ca cetateanului R.M . i s-a stabilit de dreptul de proprietate prin hotatarea comisiei judetene nr.45 din 29iul.1991 pentru supratata de 0,50ha, prevazuta in anexa nr.10 ,la pozitia nr.6 ,intocmit comform Regulamentului de aplicare a Legii fondului funciar afisat public.Prezenta adeverinta constituie dovada dreptului de proprietate pana la eliberarea Titlului de proprietate.
Acesta fiind singurul act pe care il detine R.M, odata cu sorire titlurilor de prorietate R.M. s-a deplasat la sediul primariei solicitand acesteia de nenumarate ori eliberarea titlui acestia refuzand de fiecare data eliberarea titluili de proprietate pe difetie motive.Doresc sa stiu ce modalitai /posibilitate mai are R.M de a obtine Titlul de proprietate in conditiile in care el nu mai lucreaza acest teren de aproximativ 5ani ,ba mai mult primaria la transformat in pasune ,el fiind inchiriat de acesta unui crescator de ovine.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:23, 21 Mai 2010
Daca TP a fost emis, iar primarul refuza, in mod nejustificat, eliberarea lui, se poate introduce plangere in instanta, in baza legii 18/1991:
Art. 64. - (1) In cazul in care comisia locala refuza inmanarea titlului de proprietate emis de comisia judeteana sau punerea efectiva in posesie, persoana nemultumita poate face plangere la instanta in a carei raza teritoriala este situat terenul.
(2) Daca instanta admite plangerea, primarul va fi obligat sa execute de indata inmanarea titlului de proprietate sau, dupa caz, punerea efectiva in posesie, sub sanctiunea condamnarii la daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere, anume stabilite de instanta.
(3) Dispozitiile art. 53 alin. (2) se aplica in mod corespunzator.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol furgim furgim Buna ziua Mai pot cere in instanta daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol? Bunicul meu a murit si nu a apucat ... (vezi toată discuția)
Obtinerea titlului de proprietate janeta_bosneag janeta_bosneag titlul nostru de proprietate nu-l putem obtine.primaria ne spune :este trimis in instana ,nu avem raspuns.Ce putem face ca sa obtinem acest drept de care este ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate dana2002 dana2002 este intemeiata actiunea in constatarea dreptului de proprietate asupra unui teren care este deja reconstituit conform legii 18, dar pentru care inca nu s-a ... (vezi toată discuția)