avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobiliare

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un teren de 500 mp , dar vanzatorul nu are documente pe acest teren. Acest vanzator spune ca - l foloseste din anul 1990 si cum nu a fost revendicat de nimeni, sustine ca el ramane proprietarul terenului.
Intrebarea mea este : - pot deveni proprietar cu acte in regula pe acest teren, tinand cont ca doresc sa investesc pe acesta ?
- daca da, va rog sa-mi precizati ce etape trebuiesc parcurse pentru a deveni proprietarul terenului ?
In speranta ca voi primi un raspuns,va multumesc.
cu respect, george calancea

Acesta invoca dreptul de uzucapiune asupra terenului.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
calancea george, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:40, 21 Mai 2010
Nu puteti.
Mergeti impreuna ca cel ce zice ca este proprietar ca sa consultati un avocat.Cum a ajuns pe acel teren? A rasarit acolo din pamant?

av. Claudiu Lascoschi
Aveti grija poate e vreun sarlatan! Nu de multe ori s-a intamplat ca unii se plateasca un "avans" la un teren - apartament sau altceva ..... unor pers ptr niste bunuri care nu erau ale lor!
Daca nu are acte autentice de proprietate, inseamna
ca nu este proprietarul terenului si, prin urmare, nici nu
poate vinde.
Nici un notar nu poate incheia un act de vanzare-
cumparare daca vanzatorul nu este proprietarul
terenului.
Va multumesc pentru sfat, dar cred ca nu am pus problema cum trebuie.
Speta este in felul urmator : socrul meu are o locuinta de serviciu cu contract, fiind pensionar, dar in contract nu este trecut si teren in afara locuintei. El foloseste acest teren ca si gradina din 1990. S-au tot facut cereri de cumparare a locuintei , insa de la fostul loc de munca s-a primit raspuns ca nu se poate vinde intrucat nu se gaseste proprietarul terenului pe care este amplasata cladirea, probabil a decedat sau este plecat pe alte meleaguri.
In acest caz dreptul de uzucapiune are efect asupra terenului respectiv?
Pot face un contract de vanzare cumparare cu socrul meu cat mai este in viata, pentru acest teren?
Contract de vanzare-cumparare nu puteti sa faceti pana nu exista urmatoarele documente: titlu de proprietate, cadastru, intabulare, certificat fiscal.

De mentionat ca titlu de proprietate poate fi si hotararea judecatoreasca def. si irevoc. ca urmare a admiterii actiunii in uzucapiune.

Dar spuneti ca exista un proprietar. Acesta apare pe rol?

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte berasiov berasiov doresc sa cumpar o casa in suprafata de 950mp,aceasta consta in casa+anexe in suprafata de 300mp si gradina in suprafata de 650mp. proprietarul actual are in ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte Basc95 Basc95 Buna ziua , socrii mei au cumparat un teren de 6 ari de la doi proprietari , 3 ari cu contract de vanzare de mana si 3 ari fara nimic . Eu cu sotia mea am ... (vezi toată discuția)
Dobandire act proprietate corinau corinau In anul 1960 socrul meu a cumparat in baza unei chitante de mana un lot de casa in supr de 500mp, de la o persoana care il detineau ca mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)