Vreau sa cumpar un teren de 500 mp , dar vanzatorul nu are documente pe acest teren. Acest vanzator spune ca - l foloseste din anul 1990 si cum nu a fost revendicat de nimeni, sustine ca el ramane proprietarul terenului.
Intrebarea mea este : - pot deveni proprietar cu acte in regula pe acest teren, tinand cont ca doresc sa investesc pe acesta ?
- daca da, va rog sa-mi precizati ce etape trebuiesc parcurse pentru a deveni proprietarul terenului ?
In speranta ca voi primi un raspuns,va multumesc.
cu respect, george calancea
Acesta invoca dreptul de uzucapiune asupra terenului.
Nu am deschis actiune judecatoreasca pentru admiterea actiunii in uzucapiune, dar daca se poate asa voi deschide, numai ca doresc sa stiu ce pasi sunt de facut. va multumesc
Nu am fost inca la primarie, dar daca in locul socrului sotia mea deschide actiune de uzucapiune in 2020 pe motiv ca ea a folosit acest teren - se poate?
voi reveni cu amanunte privind destinatia terenului - daca se afla in circuitul civil sau nu. Va multumesc pentru ajutorul acordat .
Da, se poate invoca jonctiunea posesiilor, cu conditia ca sotia dvs. sa fi folosit si ea terenul ( de ex. daca locuieste acolo).
Numai un posesor poate introduce actiunea in uzucapiune.
Tocmai ca sa va spunem sansele de reusita v-am intrebat de rolul fiscal.
Teren fara acte
Basc95
Buna ziua , socrii mei au cumparat un teren de 6 ari de la doi proprietari , 3 ari cu contract de vanzare de mana si 3 ari fara nimic .
Eu cu sotia mea am ... (vezi toată discuția)