avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... S-a platit CAS si CASS doar cota aferenta angajatului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

S-a platit CAS si CASS doar cota aferenta angajatului

Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. In urma cu circa un an si jumatate, firma la care lucrez s-a confruntat cu o situatie financiara destul de precara. Urmarea: nu s-au mai platit contributiile de asigurari sociale, de sanatate si de somaj. La inceputul acestui an s-a schimbat conducerea firmei, iar situatia financiara s-a redresat considerabil. M-am interesat la contabilitate si am aflat, insa, ca din datoriile acumulate - si ma refer aici la contributii - au fost platite doar cotele aferente angajatilor, iar ceea ce revenea angajatorului nu a fost platit. Aceasta, desi au inceput sa faca tot felul de cheltuieli care nu erau in niciun caz urgente. In plus, conducerea actuala a inceput sa ne faca "zile amare" angajatilor vechi, dorind sa lucreze cu echipa proprie, cu cu oamenii "mosteniti" din vremea vechi conduceri, dorind sa ne determine sa plecam. Eu doresc sa plec, mi-am gasit in alta parte, insa nu stiu ce trebuie sa fac cu aceasta problema, a contributiilor care nu au fost platite de angajator. Va rog mult sa ma sfatuiti cum trebuie procedat. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:13, 22 Mai 2010
contributia ce revine angajatorului este in responsabilitatea administratorului firmei,nu te priveste in niciun fel pe tine
Nu este vorba ca ma priveste pe mine, ci ca ma afecteaza pe mine. Eu as fi vrut sa stiu unde ma pot adresa (la ce institutie) ca sa-l oblige sa plateasca acele contributii. Daca angajatorul nu plateste, eu sunt cel afectat. Si, din cate stiu eu, aceasta plata nu este facultativa pentru angajator, ci este o obligatie. Eu doresc ca sa fie obligat sa plateasca ceea ce, potrivit legii, trebuie sa plateasca. Multumesc.
Interventie moderator:
:rtfm:
alex68:
1. Daca deschideti doua topicuri cu aceeasi problema nu rezolvati problema nici mai repede nici mai bine. Ne derutati si pe noi si nici dvs. nu veti intelege nimic.
2. Voi bloca acest topic si, daca mai vreti sa continuati, mergeti pe celalalt topic deschis de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a platit cas si cass doar cota aferenta angajatului alex68 alex68 Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. In urma cu circa un an si jumatate, firma la care lucrez s-a confruntat cu o situatie financiara destul ... (vezi toată discuția)
firma inchisa,sunt in preaviz-ajutor va rog! daniela-b daniela-b firma s-a inchis pe 6 octombrie,acum lucreaza doar departamentul contabilitate-la inceput avocatul angajat de administratorul firmei a spus ca vom fi platiti ... (vezi toată discuția)
Neplata cass si cas de catre angajator pe perioada concediului medical noemi r noemi r Buna ziua, Imi cer scuze daca intrebarea mea se repeta dar nu am reusit sa gasesc o intrebare asemanatoare aici pe forum. Sunt angajata la o institutie ... (vezi toată discuția)