avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma inchisa,sunt in preaviz-ajutor va rog!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma inchisa,sunt in preaviz-ajutor va rog!

firma s-a inchis pe 6 octombrie,acum lucreaza doar departamentul contabilitate-la inceput avocatul angajat de administratorul firmei a spus ca vom fi platiti pentru preaviz iar dupa 3 ore cand am venit toti angajatii(in jur de 150)sa ne luam drepturile banesti a spus ca trebuie sa asteptam sfarsitul lunii ,ca daca cineva se angajeaza atunci trebuie sa-si dea demisia si nu mai primeste nimic...nu vor sa-mi plateasca banii pe preavizul de 20 de zile trecut in contract,nu vor sa-mi plateasca zilele de concediu si bonurile de masa trecute in contract,ba sunt conturile blocate ba nu sunt bani in cont...ce se poate face in situatia mea(si a inca 100 de angajati) va multumesc anticipat,daniela
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:13, 28 Octombrie 2009
Mai mult ati avea dreptul si la cel putin un salariu compensator, at putean face o sesizare la ITM sau sa va adresati tribunalului, dar daca ati incetat activitatea pe data de 06.10.2009, ar putea invoca faptul ca drepturile banesti aferente lunii octombrie se platesc undeva in luna noiembrie....
Pentru a va recupera drepturile salariale neachitate, singur sau impreuna cu colegii puteti actiona firma in instanta la tribunalul unde aveti domicliul, dupa expirarea preavizului si incetarea raporturilor de munca. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe. Este recomandat angajarea unui avocat al carui onorariu il veti recupera de la firma sub forma cheltuielilor de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters42179, utilizator
Interventie moderator:
:rtfm:
daniela-b:
1. Daca vreti raspunsuri competente si la obiect, nu mai deschideti mai multe topicuri pentru aceeasi problema.
2. Cand mai aveti ceva de adaugat la aceeasi problema folositi functia "editeaza".
Multumesc pentru intelegere!
imi cer scuze pentru deschiderea unui nou topic cu aceeasi problema dar primul nu mai apare...chiar am nevoie de un sfat,doamnele de la contabilitatea firmei unde am lucrat nu stiu decat sa ridice din umeri de parca n-ar fi in aceeasi situatie cu noi si ne descurajeaza toate tentativele de a afla ce avem de facut prin raspunsuri de genul ''nu stiu'',''nu ne sunati va sunam noi''.va multumesc anticipat,daniela
V-au spus si colegii mei si va mai spun si eu:
Faceti sesizare la ITM si, in acelasi timp, dati in judecata pe angajator. Nu mai pierdeti timpul ca angajatorul asta vrea, sa traga de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inchisa-sunt protejata de vreo lege in tara asta? daniela-b daniela-b buna seara,am nevoie de ajutorul dvs....in timpul concediului meu de odihna legal,firma la care lucrez cu contract pe perioada nedeterminata s-a inchis.se pare ... (vezi toată discuția)
Demisie in baza art 55b (acordul partilor). Tuca Doina Tuca Doina Buna ziua! Lucrez la o firma de constructii ca secretara din data de 11.11.2008 si in data de 01.06.2009 mi-am dat demisia in baza literei 55b si mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez carnetul de munca de la itm pentru a beneficia de somaj? violleta violleta Buna ziua, Pe data de 29 mai fetita mea a implinit varsta de 2 ani. As vrea sa stiu daca activitatea se reia dupa acesta data sau in functie de data ... (vezi toată discuția)