avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate ataca un contract de vanzare -cumparare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate ataca un contract de vanzare -cumparare de catre mostenitori

buna ziua.as dori o lamurire daca se poate.in anul 2001 parinti mei au vandut un apartament iar cu banii rezultati din vanzarea acestuia au cumparat o casa dar pe numele unei sore de -a noastra (santem 4 copii la parinti)cu drept de habitatie viagera a parintilor.intrebarea este daca dupa moartea mamei tata este la ora actuala decedat putem ceilalti frati sa cerem dreptul la mostenire a imobilului deoarece suma pentru achizitionarea imobilului a fost platita integral de parinti nostri,si daca ne trebuie vreo declaratie din partea mamei prin care sa confirme ca suma pentru cumpararea imobilului a fost in totalitate suportata de ia si tatal nostru si daca aceasta declaratie a mamei trebuie neaparat legalizata.va multumesc anticipat si mult respect
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
perchiumihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 14:28, 22 Mai 2010
Nu puteti mosteni, pur si simplu! Este vorba despre un act de vanzare semnat de mama voastra in calitate de vanzator, pe de o parte si unul din cei patru frati pe de alta parte in calitate de cumparator. Daca incercati sa luati o in considerare o declaratie scrisa in fata unui notar public data ulterior vanzarii acelei proprietati, ca baza de actiune civila ar trebui sa nu incercati pentru ca este sortita esecului si va antrenati in niste cheltuieli inutile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

habitație viageră.avem următoarea speță .mamă,fiu,fiica.dupa decesul tatălui ... geo_myly geo_myly Avem următoarea speță .Mamă,fiu,fiica.Dupa decesul tatălui nostru ,sora nu a vrut să dezbatem moștenirea imobil (casă) la notar, și am fost ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Clauza habitatie viagera Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Am incheiat cu parintii mei un contract de vanzare-cumparare pentru apartamentul in care locuim, cu clauza de habitatie viagera pentru acestia. Se specifica ... (vezi toată discuția)