avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Habitație viageră.Avem următoarea speță ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Habitație viageră.Avem următoarea speță .Mamă,fiu,fiica.Dupa decesul tatălui ...

Avem următoarea speță .Mamă,fiu,fiica.Dupa decesul tatălui nostru ,sora nu a vrut să dezbatem moștenirea imobil (casă) la notar, și am fost îndrumați spre instanță unde să stabilit fiecăruia cota ce i se cuvine iar eu și mama am platit o sultă către soră mea conform cotei stabilite .Acesta casă am vânduto împreună cu mama si dorim sa cumpărăm un apartament pe numele meu dar o parte din suma provin de la mama cu condiția să fie trecută în contractul de vânzare-cumpărare cu clauză de habitație viageră la sfatul unui avocat.Întrebare:după decesul mamei sora mă poate ataca in instanță precum că ar trebui să primească moștenire din partea mamei respectiv
din apartament.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:55, 18 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Căci mama dobândește doar un drept de abitatie viageră ( adica de a locui în apartament, pana la deces).
Iar acest drept se stinge la decesul mamei.
Mama nu are un drept de proprietate, astfel încât sa se pună problema de a lăsa ceva moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare cumparare cu drept de habitatie viagera ContSters432278 ContSters432278 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce este de facut in sitiatia de mai jos: Eu sunt cumparatorul aparatamentului tatalui meu(vanzator),pretul vanazarii la ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cata_23 cata_23 Buna ziua , As avea urmatoarea problema. Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara. Mama lui are o casa si ar vrea ... (vezi toată discuția)