avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in ce conditii se poate ataca un act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in ce conditii se poate ataca un act de vanzare-cumparare de catre mostenitorii de drept

buna ziua ma numesc nicolae perchiu si am si eu o intrebare de pus .parinti mei au cumparat o casa din vanzarea unui apartament proprietate lor.la cumpararea casei actele de vanzare cumparare au fost facute pe numele unei surori de anoastra noi fiind 4 frati.tatal nostru a decedat iar mama este in viata .intrebarea este la moartea mamei noastre putem intra la mostenirea casei toti frati avand si o declaratie a mamei noastre precum imobilul (casa) a fost achizitionata cu bani lor si nu a sorei respectiv fiica noastra si daca aceasta declaratie a mamei are valoare sau trebuie autentificata la notar.pe scurt se poate strica acel contract de vanzare cumparare deoarece prin declaratia mamei arata ca nu a fost un contract oneros .mama si tatal nostru contribuind in totalitate la achitarea imobilului.cu respect va multumesc.
Legal,pentru a produce efecte,declaratia trebuie sa fie autentificata
In opinia mea acea declaratie a mamei n u poate produce efecte si nu pentru ca nu este autentificata la notar .Ar putea produce efecte in situatia in care ar avea regimul unui act secret sau al unui contrainscris in care care este exrimata vointa reala a partilor si nu vointa juridica. Acest contrainscris ar trebui sa fie intocmit anterior actului de vanzare-cumparare si sa poarte semnatura tuturor partilor contractante. O declaratie data ulterior , de catre vanzator, nu are aptitudinea sa anuleze un act care este considerat valabil incheiat .
Declaratia mamei nu are nici o valoare. De autentificat nici nu se pune problema, e imposibil, ca doar persoana care a dat declaratia e decedata, cum s-ar putea prezenta?:)

Imobilul este de drept al surorii respective.
Luati-va adio.
depinde de perioada de timp care a trecut de la deschiderea succesiunii, respectiv de la moartea mamei dvs..
conf. art. 700 C.civ termenul de acceptare a succesiunii este de 6 luni cu exceptia cazului in care succesorul ( mostenitor legal) accepta tacit succesiunea respectiv ramane in locuinta plateste toate taxele,impozitele , ridica lucruri din locuinta defunctului in temeiul calitatii sale de mostenitor..etc.astfel ca nu are relevanta atat de mare cele mentionate de dvs. . puteti astfel sa deveniti unic succesor doar prin indeplinirea conditiilor care le-am ....:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul unui parinte Akcse Akcse Buna ziua Deschid acest topic pentru lamurirea unor aspecte privind succesiunea dupa decesul unui parinte. Situatia mea este urmatoarea: A decedat mama in ... (vezi toată discuția)
Mostenire daniel3645 daniel3645 Va salut , am nevoie de consultanta. Mama mea a intocmit un act de intretinere cu obligatia de a o ingriji si intretine sub toate aspectele pana la decesul ei. ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare-cumparare coca1955 coca1955 se poate ataca de frate actul de vinzare incheiat intre sora lui si mama acestuia decedata? este contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager deoarece ... (vezi toată discuția)