avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor dispozitiv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor dispozitiv

Buna ziua. Sunt angajat al unei primarii ca Sef serviciu situatii de urgenta.Chiar daca acest post pp.deplasari numeroase in teren(interventii, controale, prevenire etc), chiar daca gradul de periculozitate este acelasi cu al isu profesionist (incadrare in aceleasi conditii de munca-L.307), eu sunt platit cu salariu+spor vechime. La intrebarea daca nu am dreptul si eu la un spor, o indemnizatie ceva, mi s-a raspuns de catre factorii de decizie din primarie (secreta, contabil) ca nu.(asta in 2008 si 2009). Mai nou am aflat ca alti colegi au acest spor de dispozitiv (25%) sau spor de cond.grele(15%) si spor de interventi(10%). am intrebat o persoana abilitata care mi-a confirmat faptul ca am dreptul la aceasta indemnizatie de dispozitiv, dar deoarece nu a fost prinsa in 2009 nu imi poate fi acordata in 2010 decat prin hot.jud.Deoarece in primarie am stiut sa ma fac aproape indispensabil in activitatea de zi cu zi, acceptand sa fac mult mai mult decat ce tine de fisa postului, in prezent cei ce au refuzat sa-mi acorde acest spor
in trecut, acum vor sa ma ajute numai ca nu stiu cum. Ce sanse pot sa am daca dau institutia in judecata acum? Vreau sa fac acest lucru deoarece in prezent am 780 lei net (cu stud.sup.) si daca imi mai reduce 25% raman cu 550 lei.Asta vis-a-vis de salariile nesimtite ale bugetarilor.
sporul de dispozitiv, nu se acorda personalului din administratia publica locala, deci, nu aveti nici o sansa. Parerea mea .:)
Aveti dreptul la spor de dispozitiv.!
Sporul de dispozitiv se acorda si in administratia publica locala.

Acest drept este prevazut si in Legea 330 din 2009. Vedeti in acest sens Anexa privind salarizarea in adminstratia publica locala. (anexa nr. III/3 : 1. În coeficientul prevăzut în coloana ,,Bază" sunt cuprinse salariul de merit, sporul de stabilitate, sporul de dispozitiv, iar în coeficientul prevăzut pentru gradul I, respectiv treapta de salarizare a funcţiilor de conducere este cuprins şi sporul de vechime
în muncă.)


Cu atat mai mult, Legea nr. 307/2006 la art. 38 alin. 1 prevede ca" Personalul angajat al serviciilor de urgenta/voluntar/private se incadreaza in conditiile similare personalului serviciilor de urgenta profesioniste.

Reclamati reincadrarea la IJSU si daca mai aveti timp, cu procedura prevazuta de legea contenciosului administrativ, va puteti adresa instantei.
Darie Tudor a scris:

Aveti dreptul la spor de dispozitiv.!
Sporul de dispozitiv se acorda si in administratia publica locala.

Decizie a ICCJ privind interpretarea dispozitiilor art. 13 raportat la art. 47 din Legea nr. 138/1999 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului militar din institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste institutii
"PENTRU ACESTE MOTIVE
In numele legii
DECID:

Admit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Dispozitiile art. 13 raportat la art. 47 din Legea nr. 138/1999 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului militar din institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste institutii se interpreteaza in sensul ca indemnizatia de dispozitiv lunara in cuantum de 25% din salariul de baza, prevazuta de art. 13 din acest act normativ, se acorda functionarilor publici si personalului contractual care isi desfasoara activitatea in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si in institutiile publice din subordinea ministerului, precum si personalului care isi desfasoara activitatea in serviciile comunitare din subordinea consiliilor locale si a prefecturilor care au beneficiat de acest drept salarial si inainte de transfer sau detasare din cadrul fostului Minister de Interne.Obligatorie, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedura civila.
Pronuntata in sedinta publica astazi, 14 decembrie 2009."
care parte n-ati inteles-o, d-le. darie tudor? cred ca inca nu a inceput sezonul ciupercilor.... :)
de altfel, s-a mai discutat despre sporul de dispozitiv si aici www.avocatnet.ro/content/for...
mihaicalinescu2005
care parte n-ati inteles-o, d-le. darie tudor? cred ca inca nu a inceput sezonul ciupercilor.... :)



Nu v-am intrebat nimic!
Cand am vreo intrebare o pun pe forum, dar nu astept sa-mi raspundeti pentru ca nu vreau sa citesc km de postari din legislatie. Pentru ca intr-o contradictie cu dvs, am fost averizat de un moderator, eu nu sunt turc sa nu inteleg. Asa ca, va rog sa ma scutiti cu intrebarile aiurea...

Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Interventie moderator

@zama cristian

Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in Forum. Mesajele dublate au fost sterse. Multumesc!
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.


Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de dispozitiv grigoras.r grigoras.r la primarie curtea de conturi cere suspendarea acordarii sporului de dispozitiv prin decizie a directorului, solicit spete asemanatoare de contestatie in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de dispozitiv nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro indemnizatia de dispozitiv data de primari este legala (vezi toată discuția)