avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatie de dispozitiv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatie de dispozitiv

indemnizatia de dispozitiv data de primari este legala
Exista o decizie 37/2009 a ICCJ data in solutionarea unui recurs in interesul legii, potrivit careia e legal ca aceasta indemnizatie sa fie acordata si personalului din institutiile subordonate MAI.
decizia ICCJ nr. 37/2009
" Admit recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dispoziţiile art. 13 raportat la art. 47 din Legea nr. 138/1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii se interpretează în sensul că indemnizaţia de dispozitiv lunară în cuantum de 25% din salariul de bază, prevăzută de art. 13 din acest act normativ, se acordă funcţionarilor publici şi personalului contractual care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi în instituţiile publice din subordinea ministerului, precum şi personalului care îşi desfăşoară activitatea în serviciile comunitare din subordinea consiliilor locale şi a prefecturilor care au beneficiat de acest drept salarial şi înainte de transfer sau detaşare din cadrul fostului Minister de Interne."
cu alte cuvinte... daca ai venit din MAI, la primarie...ai dreptul la indemnizatie. daca te-ai angajat din cadrul acelui serviciu, nu ai dreptul.... :)
Sau daca, avand in vedere faptul ca decizia ICCJ a intrat in vigoare in aprilie 2010 (cand a fost publicata in M. Of.), se obtinuse deja avizul pentru reincadrare de la AJPS in baza OUG 1/2010 cu indemnizatia de dispozitiv inclusa, conform "defunctei" legi 330/2009, noroc bun!:D
da, sau asa...insa, mie personal, mi se par ambele situatii, de un penibil tipic romanesc. asa se face ca doi functionari, cu atributii identice, dar care lucra in institutii diferite ( desi de aceeasi categorie), unul ia ...si celalalt, nu. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de dispozitiv grigoras.r grigoras.r la primarie curtea de conturi cere suspendarea acordarii sporului de dispozitiv prin decizie a directorului, solicit spete asemanatoare de contestatie in ... (vezi toată discuția)
Spor dispozitiv zama cristian zama cristian Buna ziua. Sunt angajat al unei primarii ca Sef serviciu situatii de urgenta.Chiar daca acest post pp.deplasari numeroase in teren(interventii, controale, ... (vezi toată discuția)