avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bunica din partea tatalui a avut un apartament impreuna cu fratele tatalui meu, deci erau co-proprietari. Ea a decedat in urma cu 3 ani. Recent am aflat ca vor sa vanda imobilul.
1. Am dreptul la un procent din valoarea imobilului?
2. Daca da, care este acesta?
3. Au dreptul sa vanda apartamentul daca eu nu sunt de acord?
4. Chiar nu am cunostinte juridice, dar dupa moartea bunicii nu trebuia sa fiu contactata? Pentru ca presupun ca s-a facut succesiunea. Sau macar mama mea, eu fiind minora atunci.
Mentionez ca tatal meu a decedat in urma cu 15 ani, sotul bunicii era decedat la data cumpararii imobilului, iar fratele sau este casatorit si are un copil.
Multumesc anticipat,
Claudia
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
claububu, utilizator
Cel mai recent răspuns: claububu , utilizator 20:10, 25 Mai 2010
daca bunica a avut jumatate din apartament , dvs mosteniti aceasta parte care i ar fi revenit tatalui dvs daca ar fi in viata
apartamentul nu se poate vinde fara acordul dvs. se va dezbate inainte succesiunea dupa bunica. aveti 1/4.
ar trebui sa aflati daca s-a facut totusi succesiunea dupa bunica, sau daca in timpul vietii, bunica a cedat partea ei, unchiului dvs
gi_jane2 a scris:

apartamentul nu se poate vinde fara acordul dvs. se va dezbate inainte succesiunea dupa bunica. aveti 1/4.
ar trebui sa aflati daca s-a facut totusi succesiunea dupa bunica, sau daca in timpul vietii, bunica a cedat partea ei, unchiului dvs

Exista vreo modalitate de a afla fara ajutorul unui avocat daca ea a cedat partea sau daca succesiunea a fost facuta? Eu nu am nici un fel de ralatie cu ei, dar totusi nu il pot suna pe unchiul meu sa il intreb daca este proprietar sau co-proprietar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
claububu, utilizator
va puteti adresa camerei notarilor publici cin circumscriptia judetului dvs, facand totodata dovada ca exista grad de rudenie intre dvs si bunica tatalui. (certificat de deces tata, certificat de deces bunica, nastere dvs - macar). la camera notarilor publici puteti afla daca a fost sau nu dezbatuta succesiune bunicii dvs. daca aceasta nu a avut loc va puteti adresa unui notar public pentru a face declaratia de acceptare a mostenirii la care dvs veniti prin reprezentare - tatal fiind decedat inaintea bunicii - mama lui.
Va multumesc pentru raspunsuri:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Se poate da declarație de renunțare la moștenire după 4 ani de la deces? AlMaria AlMaria Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la o declaratie de renuntare la mostenire. Este vorba de un apartament, al bunicilor mei. Dupa moartea bunicului ... (vezi toată discuția)
Mostenirea yo_moomin yo_moomin Buna ziua, Bunicii mei au decedat in urma cu 2 luni si au lasat mostenire un apartament.Mostenitorii sint tatal meu si fratele sau.Unchiul meu vrea sa ... (vezi toată discuția)