avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

Buna ziua,

Bunicii mei au decedat in urma cu 2 luni si au lasat mostenire un apartament.Mostenitorii sint tatal meu si fratele sau.Unchiul meu vrea sa vanda,tatal meu nu.Tata vrea sa-mi dea mie partea lui si sa ma inteleg eu cu unchiul meu.Unchiul meu a schimbat deja yala la usa si a zis sa ne vedem la un notar si o sa ne dea un rand de chei.Pana la decedarea bunicii tata s-a ocupat de tot pt.ca bunica era bolnava(Alzheimers).Bunica a vrut sa-mi cedez partea ei dupa moartea bunicului dar unchiul meu a zis ca o sa conteste deoarece este bolnava.Ce sfat imi puteti da si cum sa actionez sa intru in posesia apartamentului.
Cel mai recent răspuns: Sorina Tusa , Avocat 20:26, 25 Februarie 2011
In termen de 6 luni de la decesul propietarilor-bunicii-tatal sa deschida succesiunea la notar,iar imobilul se va imparti intre tatal si unchiul dvs.
daca va intelegeti asupra unui pret, ii puteti cumpara partea unchiului
Foarte simplu.
Tatal dvs. sa solicite dezbaterea succesiunii.
In primul rand tatal trebuie sa mearga la notar sa faca declaratie expresa de acceptare a mostenirii de pe urma parintilor, e important avand in vedere ca unchiul dvoastra deja a schimbat yala.
In al doilea rand, trebuie dezbatuta mostenirea, in raport de faptul ca amandoi fac parte din aceeasi clasa de mostenitori, drepturile lor sunt egale, in calitate de descendenti, respectiv 1/2 fiecare.
Etapa 3 ar fi intabularea dreptului de proprietate al fiecaruia.
In cele din urma, fiecare poprietar va putea dispune doar de jumatatea sa de imobil, si nu de tot, deci unchiul nu va putea vinde fara consimtamantul tatalui dvoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune si taxa de mostenire diacouroxy diacouroxy am si eu o intrebare tatal meu a decedat in urma cu 11 anii locuinta in care am crescut noi este inca pe numele bunicilor si ei decedati sa zicem ca nu sa ... (vezi toată discuția)