Sa va spun pe scurt o poveste, si apoi sa imi spuneti, va rog daca am sau nu dreptate: M-am inscris sa avocat stagiar in Baroul Bucuresti in 2000; in decembrie 2001 am fost suspendata urmare a inceperii urmaririi penale impotriva mea pentru trafic de influenta- un caz care a facut valuri la acea vreme, dar fara relevanta acum!- si am fost condamnata in 2003. In 2006 am facut cerere la Barou sa mi se ridice suspendarea. Cererea mea a fost respinsa, in baza faptului ca sunt nedemna, dar fara a dispune radierea de pe tabloul avocatilor !!!! am pus mana pe carte si am citit ca e o intreaga poveste cu radierea , care se face prin decizii, dupa o multime de proceduri ale Comisiei de Disciplina a Baroului etc... procedurile astea se fac intr-un termen limitat la un an de la data ramanerii definitive a hotarii de condamnare, e de povestit....pe scurt am contestat decizia de mentinere a suspendarii la UAR, care a mentinut decizia Baroului, deci mi-a respins contestatia. BUUUN!!! am facut plangere in contencios pe motiv ca suspendarea e dispusa pe termen nelimitat, ca un concediu fara plata in legislatia muncii si surpriza: doamna judecator de la CAB imi spune in motivatia de respingere a actiunii niste chestiuni absolut halucinante cum ca termenul de efectuare a anchetei disciplinare nu conteaza fiind vorba de cererea mea, ca in cauza sunt aplicabile prevederile art 13 al Legii 51/1995 privind nedemnitatea, adica mai am si tupeu sa cer sa mi se ridice suspendarea..., si nu se pronunta pe exceptiile mele tocmai datorita acestui tupeu excesiv al unei persoane cu cazier de a se adresa justitiei!!!
eu am doua nelamuriri cu care va rog sa ma ajutati:
1. daca eram radiata nu trebuia sa existe o decizie in acest sens?
2. cat pot fi tinuta asa in aer de domniii de la Barou?
Daca vi se pare de interes cazul meu, va pot da detalii, si intram mai adanc in problema!
Oricum, eu acum lucrez la motivele de recurs si sper ca macar la Inalta Curte sa fiu tratata ca cetatean beneficiar de constitutie!! merci