avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

cit costa o consultatie de specialitate in ceeace priveste partajul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:37, 23 Mai 2010
Luati legatura cu un avocat si onorariul pentru consultatie il puteti negocia.
Pe de alta parte,daca aveti intrebari la care vi se poate raspunde sau nu sunt prea personale,adresati intrebarile.
pot obtine mai mult de jumatate din bunuri(imobiliare)daca sotia nu a lucrat si nu a participat cu bani la dobindirea lor?
Da, puteti.In cadrul procesului de partaj va trebui sa administrati dovezi in acest , solicitand o cota majorata la contributia bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Trebuie sa stiti insa ca taxa de partaj este de 3% din valoarea bunurilor partajabile si daca doriti cota majorata va trebui sa platiti supilmentar ceea ce solicitati peste cota de de 50%.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Legea prezuma o contributie egala la dobandirea bunurilor ce compun comunitatea matrimoniala de bunuri.Asta deoarece munca sotiei in gospodarie , precum si cresterea copiilor se considera munca prestata in beneficiul familiei( si asa si este, nu-i asa?) .Asa incat legislatia este una corecta din punctul meu de vedere, insa , daca dvs. puteti demonstra ca ati primit anumite bunuri cu titlu de mostenire sau donatie , ca ati dobandit anumite castiguri care pot fi considerate proprii...posibil sa va alegeti cu mai mult. In ipoteza i n care nu va intelegeti va adresati instantei de judecata cu actiunea in partaj .
ok. intr-un partaj impartim jumate jumate,dar taxele aferente partajului.......cine le plateste?

Alte discuții în legătură

Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Partaj vladita vladita Va rog mult sa imi explicati si mie cum este cu partajul in situatia mea: sunt casatorita de 5 ani, avem 2 copii..in timpul casatoriei s-a achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Partaj divort mihalache lenuta mihalache lenuta am divortat de sotul meu de comun acord. divortul sa pronuntat pe 26 februarie. copilul a ramas la el ,el mai are un baietel din prima casatorie ,vreau sa ... (vezi toată discuția)