avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri suplimentare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri suplimentare

la un accident rutier, daca rca-ul nu despagubeste in totalitate dauna (stiu ca suma se calculeaza in functie de vechimea masinii, valoarea ei pe piata etc), cel nevinovat cum isi recupereaza diferenta de suma? il poate actiona in judecata pe cel vinovat? sau firma de asigurari? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:04, 24 Mai 2010
Buna ziua !
Puteti actiona in instanta pe cel vinovat de producerea accidentului pentru recuperarea diferentei.
Cu stima !
Nici instanta nu va va da mai mult decat valoarea masinii la data daunei. Pt asta sunt politele RCA. Faceti o reclamatie la CSA si pote mai creste puti suma de despagubire.
Pentru recuperarea diferentei se poate sa-l actionati in judecata conducatorul auto vinovat. Nu va garantez reusita.
Va sfatuiesc ca inainte de a apela la instanta verificati daca calculul valorii despagubirii oferite de asigurator este corect determinata. De multe ori nu. Pentru siguranta puteti apela la serviciile unui expert tehnic auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu asigurarea lauricafl lauricafl Vreau sa va dau doua exemple. O masina din 1990, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON A doua din 2009, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON. ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, In urma cu 2 ani am avut un accidnet rutier iar masina pe care o conduceam a fost avariata 100%.A fost o minune ca am scapat cu viata. Soferul care ... (vezi toată discuția)
Accident auto gabypro_2006 gabypro_2006 am fost implicata intr-un accident rutier,iar masina mea a fost grav avariata.soferul vinovat de producerea accidentului mi-a dat asigurarea.reparatia masinii ... (vezi toată discuția)