avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motive divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motive divort

nu vreau sa par caraghios in instanta si as vrea sa stiu daca urmatoarele motive de divort sunt serioase
(pt mine sunt f serioase fiindca nu suport asa ceva)

Motive divort
1)Interzicerea parintilor mei sa-si vada nepotul sau sa ma duc cu el la ei in vizita si interzicerea parintilor mei de a intra in casa mea.
(desi parintii mei, pe langa faptul ca au ajutat-o material, s-au purtat f bine cu ea, dar au facut greseala sa-i dea cateva sfaturi)

2) Interzicerea de a invita de 2-3 ori pe an(in principiu de zilele a mea si ale a fiului meu) un prieten,la masa, in casa mea,
in speta in familia sefului meu, nu am mai invitat pe nimeni altcineva.
(desi oamenii sunt foarte cumsecade dar pretinde mereu de 3-4 ani ca este obosita cand ii invit)

Multumesc!
banuiesc ca parintii mei vor fi chemati ca martoti in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:35, 22 Mai 2010
sunt singurele dvs motive de divort sau mai aveti si alte neintelegeri?
banuiesc ca parintii mei vor fi chemati ca martoti in acest caz.

Nu pot fi ascultati ca martori:
1. rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv;
2. sotul, chiar despartit;
3. interzisii si cei declarati de lege incapabili de a marturisi;
4. cei condamnati marturie mincinoasa.
Partile pot conveni, expres sau tacit, sa fie ascultate ca martori si persoanele prevazute la alin. 1 pct. 1 si 2.

Aceste motive nu sunt suficiente pentru desfacerea casatoriei prin divort.
Conform art. 38 C.fam, instanţa judecătorească nu poate desface căsătoria prin divorţ decât atunci când, datorită unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
Daca nu aveti si alte motive riscati ca instanta sa va respinga actiunea.
In viata, deseori trecem prin momente grele , depinde doar de noi daca stim sa trecem peste obstacole si sa reusim sa gasim o rezolvare cat mai multumitoare pentru toate partile. Parerea mea este sa nu va pripiti si in acelasi timp sa nu va grabiti cu divortul , tinand cont ca exista si un copil, care cu siguranta ar dori sa -si vada parintii impreuna. Daca acestea sunt singurele motive de divort, sfatul meu este sa analizati problema pe toate partile si cu comunicare , incercati sa rezolvati situatia favorabil pentru toti. Mult succes!
Ce se intampla daca va invitati un prieten in vizita? Sau daca mergeti cu copilul sa isi vada bunicii? .....Ceea ce urmeaza, poate sa fie un motiv mai bun pentru divort..;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort maripopus maripopus Buna Ziua! Nu mai stau cu sotia de mai mult de 4 ani, avem 2 copii, nu ne-am mai inteles, nu potrivim deloc, insa am avut si o prietena. Dupa ce am plecat de ... (vezi toată discuția)
Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Martori la depunere cerere divort ivf ivf vreau sa depun o cerere de divort ca motiv nepotrivire de caracter. am vazut ca la formularul cererii de divort exista 2 rubrici de martori, nu am martori in ... (vezi toată discuția)