avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare pamant intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare pamant intravilan

Doresc achizitionarea unui lot de pamant intravilan. As dori sa stiu la ce trebuie sa am grija atunci cand fac tranzactia. Cine plateste in mod normal actele de trecere de la un proprietar la altul? in fapt, pasi care trebuie sa-i fac pentru a fi sigur ca nu sunt pacalit, asa cum se ntampla in multe cauri.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 21:28, 22 Mai 2010
Nu ar trebui sa aveti surprize in mod normal . Verificati in primul rand daca terenul este intabulat si are nr. cadastral , verificati schita terenului ( sa corespunda cu realitatea) si cine este proprietarul din acte . Taxele notariale sunt achitate de regula de cumparator , insa depinde si de cum va intelegeti cu vanzatorul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumpare clls clls Vreau sa cumpar un teren si as vrea sa stiu care sunt lucrurile principale pe care trebuie sa le urmaresc/verific, ca sa nu am surprize (sa nu mai fi fost, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)
Drum de acces Marius M Marius M Un prieten vrea sa cumpere un teren intravilan. Vanzatorul are actul de proprietate (contract de vanzare-cumaprare de acum 7 ani). Are intabularea facuta de ... (vezi toată discuția)