Buna ziua,
Va rog mult,daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine cu ce sunt de vina eu la acest accident.La iesire din complexul studentesc Belvedere (str.Ing Cristian Pascal din Bucuresti) m-am oprit sa acord prioritate,iar cea careia i acordam prioritate a intrat in mine fara nici o logica.Mai exact,cand a ajuns in dreptul meu a tras dreapta de volan si ma acrosat cu partea din spate a masinii.M-am dus cu ea la politie,deoarece nu a vrut amiabila,si m-am ales cu permisul suspendat pentru neacordare de prioritate dar nu inteleg de ce pentru ca eu eram oprit tocmai ca sa acord prioritate.Va multumesc in avans!
Cum spuneau distinsii colegi puteti contesta procesul verbal in instantza. Daca ati iesit in culoarul de deplasare al partenerei de trafic ati declansat o stare de pericol, ca soferitza a reactionat disproportionat e altceva. Daca aveti poze (sunt bune si cele cu tel mobil), martori, copie dupa schitza de la politie data de dvs si de cealalta parte care credeti ca v-ar avantaja, puteti solicita expertiza al carei cost va trebui sa-l suportati.
Toate acestea inseamna timp si nervi consumati pe o perioada de cel putin 2 ani (daca se folosesc toate caile de atac). Daca aveti CASCO reparati-va masina pe asigurare, reparati masina soferitzei pe RCA, stati 1 luna fara carnet si gata toata treaba. Permisul se suspenda de la 30 la 90 de zile pt neacordare de prioritate insa daca faceti un curs de legislatie rutiera la o scoala de soferi si treceti examenul puteti lua permisul inapoi dupa 30 de zile.
Asta este varianta dvs pe care nu o puteti demonstra,aveati cedeaza trecerea si trebuia sa va opriti, poate mai in spate.Poate a ocolit o groapa,un canal.Nu puteti demonstra ca erati oprit deoarece nu erati in parcare ci va pregateati sa intrati pe un alt drum,in consecinta nu aveti nici o sansa de castig.
Inca o data multumesc pentru raspunsuri.
Ce usor ar fi fost sa fac cum spuneti dvs dle Victor ...numai ca eu sunt sofer profesionist si din asta imi castig painea de zi cu zi si nu pot sa platesc o amenda destul de mare si sa-mi pierd si unica sursa de venit doar ptr ca o soferita nu stie sa aprecieze distanta.
Foarte mare dreptate aveti d-le Martin,daca ma opream mai in spate nu mai vedeam sa ma asigur.Acolo unde m-am oprit am considerat ca este punctul de maxima siguranta si vizibilitate.Sunt sigur ca asa facem toti in trafic,daca il vedem pe unu in dreapta ca se asigura sa intre in circulatie,tragem de volan dreapta si il lovim ca deh...avem prioritate.E unul sunt mai naiv si imi vad de drumul meu sau daca respectivul a creat o "stare de pericol",prefer sa-l las sa intre in circulatie decat sa ma chinui sa-l ocolesc.
Inca o data va multumesc.
Eu nu ma bucur pt ce ati patit,am patit-o si eu acum vreo 15 ani la fel,pe niste stradute foarte inguste,dar vreau sa spun ca politia da castig de cauza celor care circula pe drumul cu prioritate.Inca un aspect care trebuie retinut de catre toti conducatorii auto:cand veniti de pe un drum fara prioritate fiti cu mare bagare de seama deoarece sunt unii care fac tot posibilul sa va loveasca pentru a scoate niste bani si de la asigurari si de la cei loviti,sa nu li se ia permisele se cer sume de pana la 2000 ron.Multi platesc.
Problema dvs necesita o analiza mai aprofundata. Trebuie analizata posibilitatea producerii avariilor celor doua autoturisme, mai ales ale autoturismului ce circula pe drumul cu prioritate, in conditiile descrise de dvs (autoturismul condus de dvs stationa). Ma refer in mod special la faptul ca autoturismul ce avea prioritate de trecere a fost avariat in jumatatea din spate a partii laterale. Eu nu cred ca accidentul s-a produs in modul descris de dvs.
Aveti dreptul sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile. In cauza se va efectua o expertiza tehnica care va stabili daca accidentul s-a produs in modul descris de dvs (autoturismul condus de dvs stationa, nu era in miscare).
Dupa parerea mea exista foarte mici sanse de castig.
Va urez succes!!!