Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se poate concedia un Manager de Proiect (desfiintare post) si ce compensatii financiare trebuie sa primeasca conforn cu legislatia in vigoare.
Manager de Proiect la o firma privata de constructii-instalatii.
Buna ziua.Nu exista o prevedere legala privind compensatiile financiare la care faceti referire, insa trebuie sa studiati contractul colectiv de munca si contractul individual de munca al acestuia
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.
Salariaţii aflaţi în această situaţie beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Potrivit art.78 alin.1 din CCMN, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Va multumesc,
1.sa inteleg ca angajatorul poate face o compensatie de 5 sau 6 salarii???....este pozibil...in ce cazuri???
2.orele suplimentare in afara orelor de program, sambata sau duminica, acestea cum se platesc si daca se platesc la un manager de proiect.... codul muncii face diferenta intre un muncitor si un manager de proiect??
puneti o intrebare extrem de generala si veti primi raspunsuri pe masure.
concedierea unui manager de proiect trebuie sa respecte legislatia munci privitoare la orice oncediere. depinde de ce fel de concediere. Salariile compensatorii sunt in functie de: CCMUN, la niv de ramura, la nivel de unitate si cim...
nu codul muncii , ci constitutia nu face diferenta intre concedierea unui munictor si aunui manager de proiect...:D
Concediere
beatedy
Buna ziua,
Am si eu o problema: datorita crizei economice, s-a anuntat in firma (firma ce opereaza in industria comertului) concedierea unui numar de ... (vezi toată discuția)