avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chirie spatiu comercial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chirie spatiu comercial

Buna ziua,

Am inchiriat un stand en gros si in contract se specifica ca facturarea se va face fara TVA. Nu inteleg de ce se factureaza faraTVA, firma care mi-a inchiriat spatiul este platitoare de TVA. Exista vreo lege care reglementeaza asa ceva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: taie , utilizator 20:24, 23 Mai 2010
Solicitati-le in scris declinarea si asumarea responsabilitatii in conditiile in care sunt platitori de TVA si nu va solicita taxarea acesteia in factura si stipulare contractuala. Subliniati ca vor fi raspunzatori si accepta ei plata in conditiile unei eventuale taxari ulterioare pe care nu o veti considera in sarcina dvs.
factura o primiti fara tva pt ca inchirierea de imobile, conform art 141 alin 2 din codul fiscal, este o operatiune scutita de tva. v-ar factura cu tva doar daca ar fi depus inainte notificare la finante exprimandu-si optiunea de a factura cu tva si v-ar fi dat o copie dupa aceasta.
Asa cum a spus si @cimpazu in Codul Fiscal avem:

ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării
[...]
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
[...]
e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, [...].


Deci, proprietarul v-a facturat corect fara TVA.
Multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog bbn_1982 bbn_1982 Buna seara. Am o problema si anume: Persoana juridica, din luna septembrie 2009 am dat in chirie (contract de locatiune) un imobil unei persoane fizice. ... (vezi toată discuția)
Tva contract de inchiriere avas avas Buna ziua.La facturarea unei chirii mai este obligatorie notificarea adm. financiare daca se factureaza cu TVA? Se mai poate factura fara TVA? Multumesc (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)