Am inchiriat un stand en gros si in contract se specifica ca facturarea se va face fara TVA. Nu inteleg de ce se factureaza faraTVA, firma care mi-a inchiriat spatiul este platitoare de TVA. Exista vreo lege care reglementeaza asa ceva?
Solicitati-le in scris declinarea si asumarea responsabilitatii in conditiile in care sunt platitori de TVA si nu va solicita taxarea acesteia in factura si stipulare contractuala. Subliniati ca vor fi raspunzatori si accepta ei plata in conditiile unei eventuale taxari ulterioare pe care nu o veti considera in sarcina dvs.
factura o primiti fara tva pt ca inchirierea de imobile, conform art 141 alin 2 din codul fiscal, este o operatiune scutita de tva. v-ar factura cu tva doar daca ar fi depus inainte notificare la finante exprimandu-si optiunea de a factura cu tva si v-ar fi dat o copie dupa aceasta.
ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării
[...]
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
[...]
e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, [...].
Ajutati-ma va rog
bbn_1982
Buna seara. Am o problema si anume: Persoana juridica, din luna septembrie 2009 am dat in chirie (contract de locatiune) un imobil unei persoane fizice. ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.