avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neonorare livrare componente utilaj.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neonorare livrare componente utilaj.

Buna,

Am cumparat un utilaj din usa pentru care am platit un avans de 25% pe baza unei facturi proforme (care tine loc si de contract), pana aici totul e ok. Problemele au aparut cand a venit vorba de transport. Firma producatoare mi-a facut o oferta de transport pe care am refuzat-o fiind prea scumpa, ramanand sa rezolv eu aceasta problema.
Situatia este in felul urmator: utilajul are trei componente, iar producatorul mi-a transmis ca aceste componente se afla in trei state diferite, lucru pe care mi l-a prezentat abia cand am hotarat sa-mi rezolv singur transportul, desigur nu sunt de acord de a-mi aduna utilajul din toata america pentru ca normal este ca utilajul sa-l iau dintr-o singura locatie. Furnizorul nu este de acord sa mi le adune intr-o singura locatie asa cum ar fi normal.
Cum as putea actiona pentru a rezolva aceasta problema?
P.S.
Doua dintre componente sunt auxiliare, asa ca m-am gandit sa risc si sa anunt firma producatoare ca nu le ridic, considerand ca nu mi-au fost livrate urmand sa actionez in consecinta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielplesca , utilizator 10:57, 20 Aprilie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Conditia de livrare este ex works, iar avansul de 25% este prevazut in proforma si a fost achitat cu OP, diferenta de plata se va face la livrare. Aici e problema, eu nu cosider livrare colectarea utilajului de catre mine din trei locatii diferite.
Mentionez ca factura proforma tine loc si de contract.

Intrucat este vorba de un contract extern , va rog sa precizati conditia de livrare prevazuta in contractul scris.
Avansul de 25% este deasemenea prevazut in contract ???
Care este modalitatea de plata ???
Dupa aceste precizari pot merge mai departe , dat fiind experienta mea in domeniujl com international de peste 40 de ani.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare marfa din achizitii intracomunitare andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, Inregistram in gestiune marfa de la un furnizor extern cu data facturii emise de acesta. Fizic produsele le receptionam cu cateva zile mai ... (vezi toată discuția)
Incasare avans fara livrare landscapeconcept landscapeconcept Buna ziua, deranjez si eu cu o intrebare, sau mai bine zis cu un sfat... am avut nevoie de niste cherestea ( conditionata fiind de lipsa timpului, am facut ... (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)