buna,am o hotarare judecatoreasca unde am drept de vizitare al unui minor din afara casatoriei,mentionez ca mama nu are hotarare judecatoreasca de incredintare al minorului,problema este ca nu mai gasesc nici minora nici mama,fosta soacra sustine ca nu stie nimic de ele,am depus plangere la parchet,mi sa spus ca o da in urmarire,intrebarea mea este;daca mama si minora nu sint in tara organele de drept o gaseste?sau se rezolva problema numai daca mama si minora se afla pe teritoriul romaniei?imi poate spune cineva?
daca mama n-o are in incredintare, teoretic, nu avea cum sa paraseasca tara. daca politia se va duce la usa mamei ei, poate atunci spune unde este. daca politia nu o gaseste o va da in urmarire generala, abia apoi prin interpol
Cei de la frontiera. Notificati servicul pasapoarte situatia si depunetio cope dupa hotarare.Nu avea dreptul sa iasa din tara cu copilul fara acordul dvs daca aveati dr de vizitare.
Sunt doua variante posibile:
1.Minora si mama sa se afla in tara si vor fi gasite intr-o anume perioada de timp
2.Mama copilului a obtinut hotarare de incredintare a minorului,neindicandu-va domiciliul corect(iar aceasta situatie poate fi verificata la instanta in calculator) si a parasit tara.
Tind sa cred ca este mai plauzibila prima varianta,iar pe a doua o puteti verifica.