avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculari de masini furate din alte state
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculari de masini furate din alte state

am cumparat un Mercedes Benz in sept 2008 cu tot ce inseamna legislatie in viguare ( R A R ,CIRCA FINANCIARA,POLITIE SERVICIU INMATRICULARI si VERIFICAT in prealabil dupa seria caroseriei la REPREZENTANTA MERCEDES BENZ din Buceresti la CASA AUTO BUCURESTI .
La data de 18 04 2010 ma indreptam cu masina spre Finlanda .La punctul vamal de la intrarea in Estonia am fost verificat de vamesi si acestia mi-au comunicat ca masina mea este furata din Spania la data de 26 10 2007 adica cu 2 luni inainte sa fie adusa in Romania conform cartii de identitate ,a omologarii si primei inmatriculari in 05.12.2007 .Am fost arestat si eu si masina .la 2 zile am fost eliberat dupa ce am explicat cu ajutorul unui traducator ca eu am cumparat masina cu acte inregula .Am avut la mine cartea masinii si am explicat cum am intrat in posesia masinii. Acum sint in Bucuresti dar masina mea a ramas in Estonia la politie . Cum este posibil ca autoritatile Romane sa inmatriculeze o masina furata si anuntata de interpol?poate cineva sa imi dea si mie adresa interpol Romania? sau un nr de tel?pe cine trag la raspundere? ce inseamna autenticitate? omologare?unde este dreptul meu la proprietate garantat prin CONSTITUTIA ROMANIEI? tel meu 0727 814 960 EUGEN
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:01, 24 Mai 2010
[ link extern ]
aici este site. din cite stiu eu, nu exista un birou al Interpol, el lucreaza prin intermediul organelor specializate din Romania si are doar ofiteri atasati acestora. Poate stie cineva mai mult.
oricum, Constitutia nu garanteaza proprietatea unui bun furat. este evident ca nu este vina ta insa esenta este ca masina apartinea unei alte persoane. Exista si o culpa a RAR deoarece stiu ca exista o baza de date cu masinile furate din Europa iar RAR este direct conectat la aceasta baza de date.
acum depinde si cind a fost raportata ca si furata ptr ca este posibil ca inmatricularea sa fi avut loc inainte ca masina sa fie declarata furata si deci baza de date respectiva a oferit date corecte ptr acea data de referinta.
Precizati ca RAR a intreprins verificarile prevazute de legislatia in vigoare si totodata ca va confruntati cu situatia ca auto verificat si constatat fara probleme ,in fpt este inregistrat la autoritati ca si furat
RAR ???
Sunt situatii in care regia mentionata cu documentele in fata si suportul tehnic de ultima generatie de care beneficiaza nu este capabil sa stabileasca cilindreea reala
Sunt situatii in care regia mentionata intervine,completeaza rubrica B din cartea de identitate cu date eronate,pentru a caror consemnare ulterior ,nu isi mai asuma responsabilitatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul inmatricularii unui autoturism costa1964 costa1964 am achizitionat un autoturism care a fost inmatriculat provizoriu in Romania pe o perioada de 90 de zile de catre cel de la care am cumparat-o ,dupa ... (vezi toată discuția)
Problema grava inmatriculare, problema factura schneider_nicu schneider_nicu Salut! Am o problema f grava cu inmatricularea unui Megane din 2006 si scriu aici poate stie cineva vreo solutie. In septembrie 2009, cand am avut banii pt ... (vezi toată discuția)
Mașină furată din italia în 2009, reținută de poliția de frontieră din republica moldova în 2018. care sunt șansele să îmi recuperez paguba de la fostul proprietar? loakvo loakvo Buna ziua, In 2011 am achizitionat un autoturism inmatriculat in Romania, de la al 3-lea proprietar in tara. Masina este de provenienta Italia, a trecut prin ... (vezi toată discuția)