avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune taxa de timbru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune taxa de timbru

Mama mea se afla intr-un proces de partaj de 3 ani, in masa partajabila intra un apartament cumparat inainte de casatorie si pe numele fostului sot (la care el nu a participat cu nici un ban) si o casa construita in timpul casatoriei.
Bani cu care s-au cumparat apartamentul au fost de pe urma unei despagubiri cand a murit tatal meu.
Am intrat in proces ca intervenient pentru apartament dar la incheierea de admitere in principiu m-a scos din raspuns dandu-le lor 50% 50%....Iar la casa mama a luat 80 % iar fostul sot 20 %...
Momentan procesul a ajuns la expertiza !
Eu am platit taxa de timbru jumatate fiind studenta ca am cerut in proces tot apartamentul!
Vreau sa stiu ce sanse am la recurs sau la apel ,facand toate dovezile necesare pentru acei bani iar el nu a adus nici macar o hartie un inscris pentru apartament.
Cati bani trebuie sa plateasca mama la taxa de timbru ( si ea a cerut tot apartamentul si el doar jumatate ca fiind iesit din indiviziune) si pentru casa care a castigat-o la acest moment 80%
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 09:28, 25 Mai 2010
In caile de atac taxele de timbru se platesc la jumatate din taxele de la fond.Cit despre sanse trebuie sa solicitati in apel probe cu care sa dovediti cele afirmate
consultati-va cu avocatul dvs, ca in functie de veniturile pe membru de familie, se poate obtine reducerea, scutirea sau plata esalonata a taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj fortat inna72 inna72 buna ziua!am divortat de un an de zile dar locuim in aceeasi casa deoarece fostul meu sot nu este de acord sa facem un partaj amiabil la notar.fiind in ... (vezi toată discuția)
Partaj atribuire cota 50% in natura, revenire in imobil? tinaa tinaa buna seara .va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la partaj in natura , mai exact atribuirea unei cote din imobil fostului sot . in prezent ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare DEVERTM DEVERTM Buna ziua, As dori sa stiu ce as mai putea face in urmatorul caz: In urma cu 4 zile am primit notificarea din partea executorului judecatoresc de ... (vezi toată discuția)