avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale noile cerinte 2007 ptr infiintare magazin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

noile cerinte 2007 ptr infiintare magazin

Ma tot gandesc de vreo 2luni ce afacere sa deschid,mi-au trecut prin cap tot felul de idei:magazin alimentar in cartier(deja vadul este format a fost un magazin acolo),magazin gen 38,magazin cu seminte de legume,flori,pamant de flori,ghivece.Imi e teama de noile regelementari din 2007 pt magazin alimentar si nu stiu ce avize trebuiesc,vreau sa incep cat mai urgent afacerea!!!!!!
Va rog sa ma sfatuiti,as opta pentru magazinul alimentar,sau pt magazinul cu seminte etc,dar imi e teama ca ma implic fara sa cunosc noile cerinte europene si daca imi puteti spune ce pasi ar trebui urmati,tinand cont ca ma aflu in indemnizatia pt cresterea copilului pana in mart2008,iar sotul meu este cadru MI si nu are voie sa isi deschida firma.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2007
camy2555, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 15:41, 18 Aprilie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
dragalase/a alex, renunt sa-ti mai spun cit de tare ma amuza stilul tau de a raspunde la un topic!!!
pe linga faptul ca copii pasaje din lege, nici macar nu raspunzi la ce doreste omu' sa afle!!!
camy intreba de noile cerinte europene pt. functionarea unui magazin si tu ii spui cum sa-si infiinteze o firma?

camy, cind iti infiintezi firma, la registrul comertului vei da si citeva declaratii pe propria raspundere, privind autorizarea sanitara, protectia muncii, pompieri-. dupa inregistrarea firmei, la vreo luna toate aceste institutii vor veni in control pt. a verifica daca corespund declaratiile.
pt. magazin alimenta, trebuie sa ai intari separate: clienti si marfa. personalul care va deservi unitatea trebuie sa urmeze niste cursuri de instruire privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, unitatea trebuie sa aiba apa calda curenta, toaleta, vestiare, loc pt. depozitarea detergentilor, spatiu pt. depozitarea marfii.
pt. a fi in regula, mergi mai bine la directia sanitara din orasul tau. cei de acolo sunt obligati sa acorde consultanta pt. autorizarea acestor activitati.
succes!!!
Gabriela! aceste cerinte sunt valabile si pt un restaurant, bar? sau pt restaurant, bar sunt necesare si alte conditii?
am mai scris despre subiectul acesta: vezi in caseta mea, la gabriela paduraru a mai scris, cauta la pag.52, Societati comerciale, topicul: Traim in Romania...am nevoie de ajutor!!! zic eu, un raspuns f. complet despre autorizarea barurilor si restaurantelor.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii de functionare magazin alimentar ramona.p ramona.p Ce autorizatii de functionare imi trebuiesc daca vreau sa imi deschid un magazin cu amanuntul (alimentare si nealimentare)? Exista firme care ma pot ajuta ... (vezi toată discuția)
Cerinte magazin mixt pe srl Adrian1994 Adrian1994 Buna seara, as dori sa aflu in 2013 care sunt cerintele pentru a avea un magazin mixt si a nu risca amenzi aiurea. Din cate am citit(intrebari mai vechi) ... (vezi toată discuția)
Amenajare grup sanitar salon infrumusetare Tericu Tericu Buna ziua.Detin un spatiu comercial relativ mare cu grup sanitar.In prezent in spatiul respectiv este un magazin alimentar.Intentia mea este sa impart spatiul ... (vezi toată discuția)