avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru 24 cu 24
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru 24 cu 24

Buna ziua

Lucrez la o statie electrica de transformare, cu un program "normal" de lucru, in ture de 24 cu 48 liber (240 ore/luna), in conditii de stres , periculozitate, etc...
Din tura de 24 ore, 8 sunt platite 100%, iar 16 cu 75%, fiind considerate ore de veghe, cu toate ca sunt obligat sa stau la locul de munca intr-o locuinta de serviciu. Nu cred ca este in conformitate cu prevederile codului muncii, dar sa presupunem ca ar fi,
Problema este ca de 10 zile, am ramas numai doua persoane (a treia dindu-si demisia) si efectuam turele de 24 ore cu 24 liber. (360 ore/luna).
Intrebarea mea ar fi , daca acest program de lucru este legal si daca nu, ce solutii am la dispozitie din punct de vedere al codului muncii, pentru a-l schimba?
Mentionez ca dupa demisia colegului, nu au fost renegocieri C.I.M.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nyn , utilizator 10:25, 25 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in ture mariandinu1985 mariandinu1985 buna ziua am si eu o intrebare lucrez in ture 24/48 iar in luna decembrie am efectuat 240 de ore , in ianuarie am o singura tura libera urmand ca din nou sa ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal la program de lucru in ture virgils1971 virgils1971 Va rog sa confirmati ca art.137 din Codul Muncii se aplica si la salariatii care efectueaza serviciul dupa un program de lucru in ture. Angajatorul a ... (vezi toată discuția)
24 de ore de munca si 48 ore libere annmaria28 annmaria28 Buna ziua, Ce se intampla cand muncesti 24 de ore, iar 48 de ore sunt libere, fara a se tine cont de zilele legale libere (weekend, Paste, 1 Mai), iar ... (vezi toată discuția)